Tu știi cum să prepari mâncare de cartofi ca la bunica acasă? Playtech Știri îți explică secretele de care trebuie să ții cont. Află în rândurile de mai jos care este ingredientul pentru cea mai savuroasă tocăniță.
Cartoful reprezintă unul dintre cele mai consumate alimente din întreaga lume, potrivit analizelor efectuate de specialiști. Este foarte versatil, putând fi preparat în diverse moduri sau integrat în feluri de mâncare diferite. Dacă și ție îți plac cartofii gătiți ca la bunica acasă, ai ajuns la locul potrivit.
Știai că în lume există mii de soiuri de cartofi? Unul poate fi potrivit pentru prăjit, altul pentru prepararea la cuptor. Este bine să optezi pentru tipul de tubercul potrivit modului de preparare. Sfatul profesioniștilor este să alegi cartofi fără prea mult amidon, dacă vrei ca la final să iasă crocanți.
Este bine ca, pentru început, indiferent ce rețetă prepari, să speli cartofii foarte bine și să îi tai în felii – cu tot cu coajă. Așează-i într-o oală cu apă și lasă-i scufundați astfel pentru 3 minute sau pune-i pe foc și fierbe-i la flacără mică tot pentru același interval de timp.
Procesul de fierbere va reduce cantitatea de amidon și va genera maltoză, un zahăr care oferă tuberculului mai multă culoare, astfel încât vei obține la final cartofi cu o culoare vie. După ce scoți feliile de cartofi din apă, gătește-le cum îți dorești.
În articolul de astăzi, Playtech Știri îți va explica cum trebuie să procedezi pentru a găti mâncare de cartofi ca la bunica acasă. Ai nevoie de un ingredient special, pentru a obține un rezultat savuros, anume frunza de dafin. Deși nu pare, aceasta schimbă complet gustul preparatului.
Ingrediente:
Mod de preparare: