Nu mai pune orez în perișoare. Secretul pe care îl au gospodinele iscusite pentru un gust delicios
Un deliciu cu care ne răsfățau mamele și bunicile, dar care nu este deloc simplu de recreat. Dacă vrei să îți poți surprinde și tu familia și musafirii, trebuie să pui în aplicare acest secret al gospodinelor. Află, din rândurile de mai jos, de ce să nu mai pui orez în perișoare.
Secretele gospodinelor
Cine poate refuza o porție delicioasă de ciorbă de perișoare? Este un preparat tradițional, ce reprezintă, pentru foare mulți români, gustul copilăriei.
În ciuda faptului că rețeta este una veche, încă are unele secrete pe care doar gospodinele iscusite le cunosc, iar unul dintre ele este legat orezul folosit pentru a forma delicioasele perișoare.
Dacă vrei să pui pe masă pentru familie și musafiri un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, este esențial să faci alegerile potrivite în ceea ce privește ingredientele.
Este recomandată carnea de porc, care este un pic mai grasă. Dacă optezi pentru pui sau vită, riști ca perișoarele să fie foarte tari.
De ce să nu mai pui orez în perișoare
Cu toate că este nelipsit din multe variante ale rețetei clasice, nu ar trebui să mai pui orez în perișoare. Motivul este faptul că acesta se umflă cât este fiert, un efect dorit în cazul sarmalelor, dar care compromite perișoarele, pe care le destramă.
Momentul în care se pun perișoarele în ciorbă este și el foarte important. Acestea se adaugă doar când „zeama” fierbe deja.
Ingrediente
Din lista de ingrediente pentru o ciorbă de perișoare nu ar trebui să lipsească:
- doi litri de apă,
- o ceapă,
- o rădăcină de morcov tocat sau ras,
- o rădăcină de păstârnac tăiat cubulețe,
- o rădăcină de pătrunjel tăiat cubulețe,
- o bucată mică de țelină,
- un ardei kapia,
- un pumn de orez,
- cinci roșii,
- 500 de grame de carne tocată de porc,
- o legătură de pătrunjel tocat,
- o legătură de leuștean tocat
- o foaie de dafin.