Nu mai pune niciodată cartofii la fiert în apă rece. Ce trebuie să faci de fapt. Greșeala care le strică tot gustul

de: Mariana Olteanu
13 08. 2023

Cartofii stau la baza multor preparate. Felurile aparent banale îi pot uimi chiar și pe cei mai mofturoși. Există o serie de trucuri prin care putem obține preparate mult mai bune din cartofi. Iată ce trebui să faci!

Trucul pentru obținerea celor mai buni cartofi

Fie că te-ai gândit să prepari piure sau cartofi natur, un lucru e cert. Cartofii nu se pun la fiert în apă rece. Foarte multe gospodine obișnuiesc să facă acest lucru. Însă, fără să știi poți ruina mâncarea.

Bucătarii recomandă să puneți cartofii în apă caldă. În caz contrar, în prezenţa aerului vitamina C se distruge mai uşor. Din acest motiv, este indicat să-i puneți la fiert în apă caldă sau chiar la aburi.

Te-ar putea interesa și: Cum faci cartofi natur ca la restaurant. Detaliul ştiut doar de bucătari

Alte trucuri utile în bucătărie

Lista cu trucurile utile în bucătărie nu se termină aici. Bucătarii vin cu o serie de sfaturi și recomandări pentru obținerea celor mai bune feluri de mâncare.

Spre exemplu, dacă vreți să obțineți un ficat delicios, tot ce trebuie să faceți este să-l lăsați în lapte, timp de 2-3 ore, înainte de a-l pune la prăjit. În acest fel, acesta va avea un gust mai bun.

De asemenea, dacă vreți să vă bucurați din plin de propietățile nutritive ale laptelui, tot ce trebuie să faceți este să nu-l păstrați la lumină. Există riscul, ca în urma expunerii la lumină, vitamina B2 să fie distrusă.

Te-ar putea interesa și: Greșeala banală pe care o fac gospodinele când fierb cartofii. Ce trebuie să pui în apă, de fapt

Iar dacă preparăm carne, e necesar să nu o batem pe un fund uscat. Dacă acesta nu va fi umed, sucul va fi absorbit. Din acest motiv, foarte mulți bucătari preferă să ude cu puțină apă fundul din lemn înainte.

În cazul în care vreți să realizați o prăjitură, iar albușul de ou vă dă bătai de cap, iată ce trebuie să faceți. Puneți albușul într-un vas de metal și picurați peste el zeamă de lămâie. Astfel, albușul se va bate mult mai ușor.

Dacă țineți cont de aceste recomandări, veți obține niște preparate care vor fi lăudate. Mai mult, timpul petrecut în bucătărie va fi unul scurt și plăcut, fără dureri de cap.

Te-ar putea interesa și: Trucul genial cu apa de la cartofi pentru curățenia casei tale. Îl vei folosi și tu?