Nu mai pune lapte în omletă. Aşa iese foarte pufoasă, de fapt. Secretul lui Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit care este secretul pentru o omletă gustoasă. Renunță să mai folosești lapte când prepari acest fel de mâncare. Vezi în rândurile de mai jos cu ce să înlocuiești produsul. Dacă vei proceda astfel, omleta va ieși pufoasă și foarte bună la gust.
Cu ce să înlocuiești laptele din omletă
Multe gospodine obișnuiesc să prepare omletă cu produse lactate. Laptele este cel mai des folosit în rețetele acestui tip de mâncare. Cei mai experimentați bucătari îți recomandă să renunți la acest ingredient și să îl înlocuiești cu unul care va schimba complet textura preparatului.
Playtech Știri îți prezintă în articolul de astăzi secretul lui Chef Florin Dumitrescu pentru o omletă pufoasă și savuroasă. Nu trebuie să pui lapte în ouă, pentru a schimba textura finală a preparatului. În schimb, folosește cu încredere smântână lichidă.
Sparge ouăle într-un vas în care să le mixezi foarte bine, până se fac aproape spumă. Cu cât compoziția e mai aerisită, cu atât omleta va fi mai pufoasă. Smântâna lichidă te va ajuta în acest sens. Bineînțeles, poți adăuga în omletă orice ingrediente dorești, în funcție de gusturile tale.
„Imaginația este singura limită. Putem să folosim absolut orice: ardei gras, ceapă, bacon, verdeață, mult cașcaval”, a spus Chef Florin Dumitrescu.
Rețeta lui Chef Florin Dumitrescu
Rețeta de omletă a lui Florin Dumitrescu. În continuare poți consulta lista ingredientelor de care ai nevoie pentru a o prepara, dar și indicațiile pe care să le urmezi pentru a obține un rezultat perfect.
Ingrediente:
- 2 ouă proaspete;
- ulei de măsline;
- smântână lichidă;
- sare, piper.
Mod de preparare:
- Se sparg ouăle într-un bol de bucătărie.
- Se condimentează ouăle cu sare și piper, după gust.
- Se adaugă puțin ulei de măsline.
- Se adaugă peste ouă puțină smântână lichidă.
- Se bat ouăle și restul ingredientelor foarte bine, cu ajutorul unui tel.
- Se pune puțin ulei de măsline într-o tigaie adâncă încinsă.
- Se adaugă amestecul de ouă bătute în tigaie.
- Se preîncălzește cuptorul.
- Se mută tigaia în cuptor, când pe fundul acesteia se observă că ouăle se gătesc.
- Se lasă omleta în cuptor, la 190 de grade Celsius, timp de 6-7 minute.
Te-ar putea interesa și: Reţeta de şniţel a lui Chef Dumitrescu. Ce trebuie să faci cu bucata de carne după ce ai dat-o prin făină. Aşa iese crusta perfectă
Omleta ce va rezulta va ieși foarte pufoasă, atât timp cât urmezi rețeta bucătarului Florin Dumitrescu. O poți servi simplă sau alături de alte legume sau alimente, în funcție de preferințe. Poftă bună!