Nu mai pune fidea în supa de pui. Ingredientul care îi dă o savoare aparte, va schimba tot gustul
Indiferent de sezon, supele se numără printre cele mai îndrăgite preparate. Însă, există o serie de greșeli pe care gospodinele le fac și care pot ruina gustul preparatului. Iată ce nu trebuie să faci!
De ce nu ar trebui să pui tăiței în ciorbă?
Există o serie de lucruri pe care nu ar trebui să le facem în momentul în care prepărm supa de pui. Una dintre cele mai frecvente greșeli constă în adăugarea unor tăiței din comerț.
Este posibil ca aceștia să strice mai mult gustul, decât să-l îmbunătățească. În schimb, aceștia pot fi înlocuiți cu tăiței de casă. Pentru realizarea acestora vei avea nevoie de câteva gălbenușuri, făină și sare.
Aluatul obținut se frământă și se taie în fâșii subțiri. Se lasă la uscat și se pun în supă sau ciorbă. Este recomadat ca aceștia să fie adăugați cu 3 minute înainte să oprești focul.
Citește și: Supă de pui ca la bunica. Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi la o oră după ce începe să fiarbă
Nu mai folosi pui din comerț
O altă greșeală constă și în folosirea unui pui din comerț. Dacă vreți să obțineți o supă delicioasă este indicat să optați pentru folosirea unui pui de țară. La rândul lui, acesta este organic și are un conținut mare de grăsime.
În schimb, aceasta trebuie gătită mai mult pentru că este rigidă și nu atât de fragedă. Este indicat să o gătiți la foc mic timp de mai mult timp.
Citește și: Ingredientul secret pentru o supă clară de pui delicioasă. Aşa o făceau şi bunicile noastre
Renunță la borșul instant
Bucătarii vă sfătuiesc să nu mai folosiși borșul la plic instant. La rândul lui, acesta are o mulțime de calorii dar și de ingrediente deloc sănătoase. Acesta poate fi înlocuit cu borș la sticlă făcut din tărâțe, zeamă de lămâie sau oțet, dacă faci ciorbă rădăuțeană sau de burtă.
Tot din același motiv, nici cubulețele de concentart de supă nu sunt recomandate. Acestea pot adăuga un plus de aromă, însă, pot veni la pachet cu o serie de substanțe nocive pentru corp. La rândul lor, acestea pot fi înlocuite cu apa în care ai fiert carnea. Aceasta poate fi strecurată și folosită. Ținând cont de aceste recomandări, puteți obține cea mai gustoasă supă de pui, care va fi lăudată de toată lumea.
Citește și: Ingredientul care strică gustul supei de pui. Greșeala pe care o fac multe gospodine fără să știe