Nu mai pune ceapă tăiată direct în salata orientală. De asta i se strică tot gustul. Ce trebuie să faci cu ea înainte

de: Mariana Olteanu
26 06. 2023

În sezonul cald, foarte mulți români optează pentru consumarea unor preparate fresh. Un exemplu de astfel de preparat poate fi și salata orientală. Foarte mulți români fac o greșeală majoră în momentul în care o prepară. Află ce pași trebuie să urmezi pentru a nu-i strica gustul acestei salate.

Cum prepari cea mai gustoasă salată orientală?

Salata orientală este unul dintre cele mai preferate preparate de către români. Pe lângă gustul bun, această salată se remarcă și prin nutrienții importanți. Acest preparat poate aduce un aport important de fibre și proteine. Se pare că aceasta este un aliat bun și pentru cele care-și doresc să slăbească. Pentru a-o prepara ca la carte, trebuie să țineți cont de sfaturile bucătarilor.

Ingredientul de bază al acestui preparat este cartoful. Aceștia trebuie fierți întregi, în coajă. Înainte de a-i pune la fiert, spală-i bine cu un burete de sârmă și apă. După ce ai curățat cartofii, lasă-i la fiert. În momentul în care poți băga furculița în aceștia, îți vei putea da seama că sunt gata.

După ce aceștia se fierb, e necesar să le schimbi apa. Lasă-i în apă rece preț de câteva minute. În așa fel, cartofii nu se vor fărâma când vei vrea să-i toci.

Nu mai pune ceapa tăiată direct în salată!

Trucurile pentru o rețetă reușită nu se termină aici. Există cazuri în care sosul poate tăia mirosul salatei. De aceea, pentru un gust și miros mai plăcut poți face următorul lucru: fierbe ceapa în oțet. Ai grijă ca ceapa să fie tocată cât mai mărunt posibil.

Pentru a face acest lucru este necesar să pui ceapa într-un ibric și să torni oțet de mere sau din vin. După aceea poți condimente compoziția, cu sare și piper dar și o linguriță de zahăr și foi de dafin. După ce lași la fiert compoziția, folosește-te de o paletă pentru a lua ceapa și adaug-o în salată. Chiar dacă ai fi tentat să pui sosul rămas în salată, nu o face. Compoziția va oferii salatei un gust amar.

Și măslinele sunt importante. Pentru o salată delicioasă, care să atragă complemente optează pentru niște măsline fără sâmbure. Acestea trebuie tăiate în cercuri mici pentru a se îmbina cât mai bine cu restul ingredientelor dar și pentru a oferi un aspect plăcut mâncării.

Bucătarii recomandă să nu puneți ulei de măsline în salată ci ulei normal. În acest fel, salata va avea un gust apropiat cu cel din copilărie.

Te-ar putea interesa și: Ingredientul secret pentru cea mai bună salată orientală. Ce adaugă bucătarii de top la final. Așa va fi mult mai gustoasă