Nu mai pune bicarbonat în apa în care fierbi ouăle. Ingredientul care face coaja să se separe imediat
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil, utilizat în multe moduri. Este util în casa oricui, în bucătărie și la curățenie și se folosește la o mulțime de trucuri. Totuși, îl poți înlocui cu un alt ingredient când fierbi ouăle, care va face minuni. Coaja se va separa imediat, vei face asta mereu.
Ce să pui în apa pentru fiert ouăle
Ouăle fierte sunt ideale pentru micul dejun sau pentru un aperitiv. Este foarte important să le fierbem cum trebuie, să le pregătim ca la carte, astfel încât să se curețe perfect și să nu se rupă albușul.
Tot ce trebuie să faci este să le pui în apă rece cu puțină sare și să le fierbi cum faci de obicei. După ce dă apa în clocot, mai ține-le pe foc încă 10 minute, apoi dă cratița de pe aragaz.
Acum, mai rămâne doar să te ocupi de coaja ouălor. Pune apă rece și lasă-le acolo încă 5 minute. Ingredientul care face minuni în această situație și ajută coaja să se desfacă ușor de ou este oțetul, pe care îl poți adăuga din plin.
Cum să nu se spargă ouăle puse la fiert
Ouăle mai proaspete au coaja mai tare, ceea ce reduce riscul de spargere în timpul fierberii. Dacă aveți posibilitatea, alegeți ouă proaspete.
Citește și: Trucul genial prin care decojești ouăle fierte în timp record. Ce să faci după ce le scoți din apă
Ouăle reci tind să se spargă mai ușor când sunt introduse în apă fierbinte. Lăsați-le să ajungă la temperatura camerei timp de aproximativ 10-15 minute înainte de fierbere.
Nu lăsați ouăle să fiarbă mai mult decât trebuie. Un cronometru vă va ajuta să urmăriți timpul și să evitați fierberea excesivă.
După ce au fost fierte, răciți ouăle rapid într-un castron cu apă rece sau cu gheață. Acest lucru oprește procesul de gătire și face ca ouăle să fie mai ușor de curățat.
Trucuri pentru cele mai bune ouă fierte
Există două metode principale pentru fierberea ouălor. Dacă doriți să obțineți un ou fiert tare, fierbeți-l timp de 9-12 minute. Pentru ouă fierte mediu, 7-9 minute sunt suficiente.
Te-ar putea interesa și: Trucul secret care te ajută să-ţi dai seama dacă ouăle sunt fierte fără să le desfaci coaja
În timpul fierberii, mișcați ușor ouăle în apă cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule pentru a asigura o distribuție uniformă a căldurii. Cu sarea, oțetul, bicarbonatul sau alt ingredient adăugat, toate vor ieși perfect.
Este cunoscut faptul că ouăle proaspete se fierb mult mai repede, dar se curăță și mai greu. Dacă vrei să se curețe ușor, optează pentru cele din magazin, cu termenul de valabilitate în regulă, dar peste care au mai trecut câteva zile.