Ce poate fi mai simplu decât să prepari un ou fiert? Instrucțiunile sunt clare, pot fi respectate fără bătăi de cap chiar și de cei fără niciun pic de experiență în bucătărie, însă partea migăloasă începe abia după prepararea termică. Un truc vechi promite să ne facă sarcina mai ușoară, însă se pare că este doar un mit. Nu mai pune bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle! Află, din rândurile de mai jos, ce trebuie să faci, de fapt, ca să se decojească mai repede.
Nu ai nevoie de experiență în bucătărie pentru a face un ou fiert. Pentru a te putea bucura de rezultatul dorit, tot ce trebuie să faci este să înveți câte minute trebuie lăsat la fiert, dacă îl vrei tare, moale sau mediu.
Partea dificilă începe, cu adevărat, abia după ce se finalizează etapa de preparare termică. Decojirea lor le dă mari bătăi de cap gospodinelor, nu este de mirare că s-au tot căutat trucuri și metode care să simplifice această sarcină migăloasă.
Te-ar putea interesa și: A fiert ouă în apă minerală și rezultatul a uimit-o. Ce vei observa după doar câteva minute, trucul e genial
Un astfel de exemplu este un truc folosit și de mamele și bunicile noastre, dar care nu ajută atât de mult cât am crede.
Gospodinele din toate colțurile țării obișnuiau să toarne bicarbonat de sodiu în apa în care fierbeau ouăle, crezând că acest ingredient minune le va ajuta să se decojească mai ușor.
În realitate, bicarbonatul nu are niciun efect asupra modului în care se desprinde coaja de albușul întărit.
Există însă un detaliu de care trebuie să ții cont pentru a simplifica această sarcină. Așadar, dacă vrei să le decojești mai repede și fără prea mari probleme, tot ce trebuie să faci este să alegi ouă mai vechi.
Te-ar putea interesa și: Nu mai mânca ouă la micul dejun. Greșeala pe care o fac milioane de români dimineața