Nu mai pune apă în gogoşarii în oţet. Cu ce să umpli borcanele, de fapt. Aşa vor avea un gust dulceag

de: Mariana Olteanu
23 09. 2023

Gogoșarii în oțet sunt nelipsiți de pe rafturile camarei. Ca orice preparat, acesta poate impune o serie de dificultăți gospodinelor. Dacă vreți să îi faceți ca la carte ar trebui să țineți cont de o serie de sfaturi și de recomandări. Iată cu ce ar trebui să umpli borcanele, de fapt. Nu este apă!

Cum se pun gogoșarii la oțet?

Toamna este momentul oportun pentru realizarea gogoșarilor în oțet, la rece și asta pentru că piețele sunt pline de legume. Pentru realizarea acestei rețete, vei avea nevoie de:

  • 3 kg gogoșari cântăriți după curățire și feliere
  • 350 ml oțet de 9 grade
  • 250 g zahăr tos
  • 90 g sare (eu am pus doar 75 g) – sare neîodată, pentru murături!!
  • opțional – un vârf de cuțit conservant (salicil)
  • arome: boabe de piper, frunze de dafin, fâșii de hrean, frunze de țelină

Primul pas constă în spălarea și curățarea gogoșarilor de cotoare și semințe. Ulterior, aceștia se taie în felii de cca 1 cm lățime. Pe lângă gogoșari, vom avea nevoie și de hrean, care ar trebui tăiat în fâșii lungi.

Citește și: Cum se prepară gogoșarii în sos de muștar. Secretul celei mai delicioase garnituri

Cu ce să umpli borcanele, de fapt

O bună parte dintre gospodine preferă să umple borcanele cu apă, însă, bucătarii nu recomandă acest lucru. De asemenea, apa de la aceștia ar putea fi înlocuită cu o saramură.

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați oțetul cu sarea și zahărul într-un castron. Este indicat să le amestecăm până când se dizolvă toate ingredientele. Peste soluția obținută nu se pune apă.

Citește și: Nu mai pune gogoşarii în oţet! Ingredientul care îi face mai buni decât ţi-ai închipuit, vei fi lăudat la iarnă

Trucul genial de care nu știai

Următorul pas constă în așezarea feliilor de gogoșari într-un castron în care se află și saramura. Peste aceștia este indicat să punem 3 foi de dafin, o lingura de boabe de piper si fasiile de hrean. Ulterior, castronul se acoperă cu o folie. Este indicat să lăsăm gogoșarii să-și lase apa timp de 12 ore. Aceștia se pun în borcanele proaspăt spălate. Dacă apa lăsată de gogoșari nu este suficientă, mai putem completa cantitatea cu oțet.

Nu uitați să sterilizați borcanele. Și acesta este un pas important peste care nu puteți trece. În caz contrar, gogoșarii se vor strica.

Citește și: Nu mai fierbe gogoșarii pentru la iarnă. Pont de la Gina Bradea să-i faci fără multă muncă, ies aromați și crocanți