28 iun. 2023 | 08:10

Nu mai mânca aceste alimente. Specialiștii avertizează cât sunt de toxice

Social
Nu mai mânca aceste alimente. Specialiștii avertizează cât sunt de toxice
Care sunt alimentele despre care nu se stie cat sunt de periculoase

Mulți români știu că anumite alimente care nu sunt gătite corespunzător pot prezenta un risc de intoxicație alimentară, însă ce ne facem cu acele alimente care sunt considerate bune, dar lucrurile stau exact invers. Nu mai mânca aceste alimente. Specialiștii avertizează cât sunt de toxice.

Nu mai consuma acest tip de alimente. Foarte mulți oameni au murit

Mulți dintre oameni știu că unele alimente sunt periculoase, însă există o serie de alimente despre care se știe că sunt bune, însă oamenii de știință au demonstrat contrariul.

Care sunt alimentele pe care ar trebui să le ocolești, dacă vrei să te numești că ai o alimentație sănătoasă.

Câți americani mor din cauza alimentelor în fiecare an

Lumină în acest caz au făcut doi oameni de știință din domeniul siguranței alimentelor și care au vorbit recent la emisiunea Today despre alimentele surprinzător de  riscante pe care le evită întotdeauna.

Începând cu ouăle și carnea de vită și până la stridiile crude, există o mulțime de alimente foarte populare care au de fapt un potențial ridicat de a conține bacterii.

Potrivit CDC, unul din șase americani se îmbolnăvește din cauza alimentelor de proastă calitate în fiecare an, dintre care 128.000 trebuie spitalizați și dintre care 3.000 decedează.

În acest context, profesorii de nutriție au prezentat o serie de alimente pe care le consideră prea periculoase pentru a fi consumate.

Nu mai consuma germeni

Potrivit lui Keith Schneider, profesor la departamentul de știință alimentară și nutriție umană de la Universitatea din Florida, consumul de germeni cruzi de lucernă, fasole, linte sau trifoi poate prezenta un risc serios.

Aceștia pot pot conține „agenți patogeni care cauzează boli”. Mugurii necesită „condiții calde și umede pentru a crește în siguranță”, care este același tip de mediu în care se dezvoltă boli precum E. coli sau salmonella.

Nu mai consuma scoici sau stridii crude

„Nu consum moluște crude, precum scoici sau stridii, din motive evidente… Sunt foarte riscante”, spune Robert Gravani, profesor la departamentul de științe alimentare de la Universitatea Cornell.

CDC a raportat că consumul de stridii sau scoici crude vă poate expune riscului de a lua o boală numită vibrioză, care provoacă diaree și vărsături. Una din cinci persoane care se infectează cu Vibrio vulnificus mor. Riscul de infectare dispare doar dacă fructele de mare sunt gătite.

Consumă ouăle cât mai gătite

De asemenea, ouăle prezintă risc de salmonella, mai ales cele gătite mai puțin, consumate mai crude. Așdar, ouăle trebuie să fie consumate cât mai gătite, bine prăjite sau fierte.

Ca și ouăle, și carnea de vită trebuie consumată după ce a fost gătită la o temperatură de minim 160 de grade Fahrenheit.

Nu în ultimul rând, specialiștii în nutriție avertizează că nu ar trebui să nâncăm niciun aliment care provine dintr-o conservă care pare a fi umflată sau deteriorată, pentru că aceasta poate fi un indiciu că alimentele sunt contaminate.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Portretul lui Mihail Neamțu, noul președinte al Comisiei de Cultură. Cunoscut pentru dezinformări și acuzat de propagandă legionară
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Ștefan Hrușcă. Geanina a fost fotomodel și i-a dăruit artistului doi copii, un băiat și o fată
Unica.ro
Crăciun. Zodii care își schimbă cercul de prieteni anul viitor. Renunță la oamenii falși
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se achită până la 9.720 lei anual
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa Confesiuni, sezonul 6. Ce s-a întâmplat la Paris între Daiana și Cristi. De ce relația lor a ajuns în impas după logodnă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro