Nu mai folosi făina când prăjești peștele. Ingredientul banal care îi dă un gust senzațional
Majoritatea gospodinelor gătesc în această perioadă preparate doar cu legume și soia, iar uneori și pește atunci când calendarul ortodox îngăduiește asta în timpul Postului Peștelui. Din păcate, chiar și unele bucătărese cu experiență nu știu să îl prepare ca la carte și încă mai folosesc făină pe alimentul principal atunci când vor să îl prăjească. Ce ingredient trebuie să folosească toate doamnele? Acesta va avea un gust senzațional dacă îl vei prepara așa.
Truc util pentru pește prăjit: nu îl mai da prin făină
Majoritatea doamnelor se conformează noilor reguli alimentare și gătesc fără produse de origine animală. Desigur că toți credincioșii consumă tot în timpul Postului Paștelui și pește atunci când este dezlegare. Deși tocmai carnea albă pare cea mai simplă de făcut, nu este deloc așa.
Chiar și unele gospodine cu experiență fac greșeli uriașe pe care le-au învățat de la mamele sau bunicile lor în copilărie. Românii adoră în special peștele prăjit, dar nu este recomandat orice pește pentru modul acesta de gătit. Mai exact, poți face astfel doar: doradă, crap, hamsii, șalău, novac, etc.
Specialiștii sugerează să uiți de prăjeli și ulei în exces când vine vorba mai ales de somon sau hering, care își pierd aroma și prospețimea. De asemenea, tot experții susțin că este mai bine să eviți total făina sau făina de mălai dacă vrei să faci un preparat mai delicios pentru cei dragi.
Cu ce poți să înlocuiești făina?
În locul acestor ingrediente poți să utilizezi cu încredere griș. Particulele fine vor ajuta carnea să se facă exact cât are nevoie, să nu se ardă și să aibă o textură mult mai plăcută. Desigur că îl poți găti doar în pielea pe care o are ori cu puțin ulei pe o parte și pe alta într-o tigaie rezistentă.
O modalitate mai sănătoasă este la cuptor sau pe grătar, dar dacă pofticioșii din casă doresc pește prăjit atunci cel mai bine este să te conformezi. Alimentul se poate consuma cu legume la grătar precum: ardei roșii/verzi/galbeni, ceapă, roșii, ciuperci sau dovlecei, dar și pe cât se poate de simplu.
Majoritatea românilor îl pregătesc doar cu mălai sau griș ori făină albă, lămâie și mămăligă. Cel mai important din peisaj este cu siguranță sosul de usturoi, care trebuie să fie perfect și care oferă peștelui un gust fantastic. Această combinație este iubită cu usturoi cu puțin ulei, smântână sau ulei și roșii pasate.