Nu mai depozita ceapa și usturoiul așa. De asta mucegăiesc repede, cum să reziste de două ori mai mult
Pentru majoritatea dintre noi poate părea evident să păstrăm ceapa și usturoiul în frigider, dar acest lucru face ca aceste legume să se strice rapid. Specialiștii vin și spun „nu mai depozita ceapa și usturoiul așa”, dar și de ce mucegăiesc repede, și ce să facem să reziste de două ori mai mult.
Ceapa și usturoiul sunt ingrediente versatile
Când vine vorba de gătit, puține ingrediente sunt atât de apreciate de toată lumea ca ceapa și usturoiul, care sunt esențiale pentru a adăuga arome la o mare varietate de feluri de mâncare. De la tocănițe savuroase la sosuri picante, atât ceapa, cât și usturoiul sunt ingrediente versatile, care sunt esențiale pentru orice bucătărie în care se gătește.
Aceste legume vor rezista foarte mult timp în condiții adecvate, dar poate fi frustrant să constați că au germinat, s-au ofilit sau chiar sunt acoperite de mucegai cu blană înainte de a fi gătit cu ele, și contează foarte tare și tip de ceapă vrei să ai în cămară.
Este foarte ușor să păstrezi atât ceapa, cât și usturoiul mai proaspete pentru mult mai mult timp, dar o greșeală comună pe care o fac majoritatea oamenilor este să le depoziteze în frigider, deoarece ambele nu se simt bine în condiții de frig.
Cum să depozităm corect ceapa și usturoiul
În timp ce atât ceapa, cât și usturoiul nu ar trebui să fie păstrate niciodată în frigider, efectele acestui lucru sunt diferite pentru fiecare dintre ele. Ceapa verde va absorbi umezeala din frigider, ceea ce face ca aceasta să înceapă să putrezească mult mai repede, în timp ce depozitarea usturoiului în frigider va face ca acesta să înceapă să încolțească, ceea ce îi va da un gust amar.
Pentru ca ceapa să reziste cât mai mult timp, este esențială o depozitare adecvată. În funcție de modul în care depozitați ceapa și ceapa întreagă și eșalotă, sau soiurile decojite, fierte și murate, acestea rezistă de la câteva zile până la luni. Pentru a păstra ceapa fermă, proaspătă și gata de utilizare, căutați un loc de depozitare întunecat, răcoros și bine ventilat.
Usturoiul trebuie depozitat în exact aceleași condiții, iar așa poate rezista până la trei până la cinci luni dacă este depozitat în condiții uscate și întunecate. În mod ideal, ar trebui să fie păstrate într-un dulap, cămară sau sertar bine ventilat.
Vor rezista de două ori mai mult și nu se mai mucegăiesc
Le puteți păstra într-un coș, însă experții spun că o pungă de hârtie maro în care ați făcut găuri cu ajutorul unui perforator este cel mai bun loc pentru a păstra atât ceapa, cât și usturoiul. Pentru a încerca această metodă, aplatizați o pungă de hârtie maro și faceți mai multe găuri de-a lungul marginilor, la o distanță de aproximativ 2,5 cm.
Umpleți punga până la jumătate cu usturoi și ceapă, apoi împăturiți punga de două sau trei ori pe deasupra. Puteți folosi apoi agrafe de hârtie pentru a ține punga la locul ei, iar apoi depozitați punga într-un loc răcoros și întunecat.
Pentru a păstra atât ceapa, cât și usturoiul proaspăt, sfatul suprem pentru depozitarea alimentelor este să nu le depozitați lângă cartofi, deoarece au un conținut ridicat de umiditate care va face ca ceapa să se strice rapid.
De asemenea, ceapa produce un nivel ridicat de gaz etilenă, un hormon de creștere, care poate face ca anumite legume să putrezească mult mai repede dacă sunt sensibile la etilenă, motiv pentru care nu este indicat să depozitezi toate legumele în aceeași zonă. Deși nu pare, dar ceapa și ustoroiul au fost incluse de specialiști într-o listă cu alimentele nocive pentru tine dacă le ții în frigider.