Nu mai da șnițelele prin făină. Ingredientul cu care le faci la fel de crocante și apetisante
Șnițelele sunt unul dintre felurile de mâncare cele mai iubite de români. Fiecare gospodină are rețeta proprie de șnițele, însă astăzi vă prezentăm un truc pe care îl veți pune în aplicare de acum în colo cu sigunță. Nu mai da șnițele prin făină. Ingredientul cu care le faci la fel de crocante și apetisante.
De ce nu trebuie să mai dai șnițelele prin făină. Ce este la modă, potrivit marilor bucătari
Indiferent că sunt din carne de pui, vită sau porc, șnițele sunt preferate de adulți, dar mai ales de copii. Puține gospodine știu însă că un șnițel perfect trebuie să fie crocant la exterior și moale și suculent la interior.
Pentru a obține rezultatul perfect la șnițelele de pui, spre exemplu, trebuie să înlocuiești făina cu un alt ingredient.
Înlocuiește făina pentru șnițele cu grișul de grâu
Cele mai multe dintre gospodine, atunci când prepară șnițele folosesc o combinație de făină, ou și pesmet, prin care trec carnea, înainte de a o pune la prălit.
Această combinație formează o crustă care, în timpul gătirii, devine crocantă și delicioasă, însă, pentru un rezultat perfect se poate apela și la alte ingrediente, unele pe care le are oricine în băcătărie, numai că nu ți-a trecut prin cap să le utilizezi.
Tucul pe care vi-l prezentăm azi și care va schimba complet gustul și textura șnițelelor de pui presupune trecerea bucăților de carne prin griș de grâu, în loc de făină. Da, ați înțeles bine, griș de gâu.
Cu ce poți înlocui pesmetul din pâine la șnițele
Datorită faptului că este mai granulat decât făina, grișul va contribui la crearea unei cruste perfecte, crocantă și foarte gustoasă.
De asemenea, bucătarii de ocazie nu știu, însă clasicul pesmet din pâine poate fi înlocuit, dacă vrei niște șnițele și mai bune. Poți folosi pesmet panko, cu granulația mai mare sau chiar fulgi de porumb mărunțiți.
Pentru un rezultat deosebit, combină pesmet panko cu fulgi de porumb fărâmițați, cantitățile trebuind să fie egale. După ce ai trecut carnea prin griș și ou, învelește-o cu amestecul de pesmet panko și fulgi de porumb, după care așeaz-o la prăjit.
Atenție mare la prăjire
La prepararea șnițelelor contează foarte mult și prăjirea lor. Pentru a obține șnițele perfecte, cu o crustă crocantă, dar care să fie fragede și suculente la interior, trebui să ții cont de mai multe aspecte. Carnea de pui nu trebuie să fie tăiată prea subțire și nici nu trebuie bătută cu ciocanul înainte de a prepara șnițelele.
Nu în ultimul rând, prăjirea presupune o cantitate suficientă de ulei, iar acesta trebuie să fie foarte bine încins, în timp ce focul trebuie să fie mediu spre mare. Altfel, vei găti niște șnițele îmbibate în ulei, fapt urât de toți consumatorii.