Nu mai băga rufele pătate cu cafea, ciocolată, vin, ruj sau noroi direct în mașina de spălat. Ce e bine să le faci înainte
Nu mai băga rufele pătate cu cafea, ciocolată, vin, ruj sau noroi direct în mașina de spălat. Ce e bine să le faci înainte, vă dezvăluim în rândurile de mai jos. Este ultima tehnologie în domeniu, iar puțini dintre români știu despre ce este vorba.
Ce se face cu hainele pătate cu cafea, ciocolată, vin, ruj sau noroi înainte de a le băga la spălat. Tehnologia a avansat
Mulți dintre români, înainte de a băga la mașina de spălat hainele care au pete mai grele, cum sunt cele de cafea, bulion, noroi, acuarele, până la ciocolată au obiceiul să le trateze cu diferite substanțe.
Substanțele sunt disponibile în comerț sau se apelează la diferite ingrediente naturale în ideea că petele vor dispărea definitiv. Acum, cu tehnologia care tot avansează, s-a inventat ceva strict pentru tratarea acestor pete.
Citește și: Cât detergent lichid se folosește la o spălare
Acum la modă este folosirea creionului corector Ultrasonic pentru îndepartarea petelor. Acesta tratează petele dificile, de la cafea, până la ciocolată. Combinația dintre apă, detergent și tehnologia cu ultrasunete amplifica eficiența ciclului de spălare în cazul hainelor pătate.
Ce greșeală fac gospodinele când spală rufe
Pe de altă parte, o greșeală pe care o fac multe persoane atunci când spală rufe este temperatura la care o fac.
Atunci când se spelă la temperaturi joase, hainele își menţin culoarea, nu se deformează și se uzează mai puţin. În plus, temperaturile joase sunt la fel de eficiente ca cele ridicate, condiția fiind aceea să beneficiați de o mașină de spălat performantă și un detergent eficient.
Așadar, spală la 60 de grade Celsius doar articolele care trebuie să fie dezinfectate, cum ar fi lenjeria de pat, prosoapele, scutecele…etc. Toate celelalte rufe se pot spăla cu succes la 30-40 de grade Celsius.
Alege programul de spălare corect
O altă greșeală pe care o fac multe gospodine când vine vorba de spălatul rufelor este alegerea unui program de spălare nepotrivit. Acesta poate deteriora chiar și cele mai nepretenţioase articole de îmbrăcăminte.
Programul de spălare al mașinii se alege în funcţie de tipul ţesăturii, care dictează temperatura optimă și viteza maximă de centrifugare. Așadar, verifică întotdeauna eticheta hainelor, pentru a vedea instrucţiunile de spălare și uscare ale producătorului.
Citește și: Metoda simplă şi rapidă pentru a usca rufele
Există pe piață mașini de spălat care sunt soluţia ideală pentru spălarea articolelor delicate de acasă. Astfel, puloverele tale preferate din lână, pe care credeai că le poţi spăla doar manual, pot fi spălate fără niciun risc de deformare sau deteriorare, datorită programelor acestor aparate electrocasnice performante.