Nu mai arunca pâinea întărită din bucătărie. Trucul e genial, ce să faci cu ea
Pâinea veche nu este deloc apetisantă, de cele mai multe ori ajungând în coșul de gunoi. Dar această greșeală trebuie să înceteze, deoarece îți vom dezvălui ce „minuni” poți să faci cu ea. De la pesmet, crutoane, până la budincă, există o mulțime de moduri minunate de a da „viață” aluatului dur ca piatră.
Ce poți să faci cu pâinea veche, în loc să o arunci
S-ar putea ca pâinea întărită să nu fie ceva deosebit de apetisant, dar unele dintre cele mai bune rețete din lume se bazează pe acest erou din bucătărie, spune celebrul bucătar Jamie Oliver.
O pâine abia scoasă din cuptor, aburindă și foarte moale este deliciul multora dintre ei. Pe cât de delicioasă este la început, pe atât de fadă devine după mai multe zile. Pentru că se întărește, foarte multă lume o aruncă la tomberon, fără să știe ce rețete minunate pot să iasă cu ea.
Ai felii de pâine mai vechi pe care vrei să le folosești? Îți vom arăta cum să le transformi într-un micul dejun absolut delicios. Merg de minune și la prânz sau cină.
Truc de care te vei îndrăgosti
Pâinea veche ajunge, în majoritatea cazurilor, la gunoi, ceea ce este o mare greșeală. Cu această rețetă simplă poți crea un pesmet delicios de casă, în stil italian, care constituie o garnitură fantastică pentru orice preparat.
Înainte de a te apuca de rețetă, verifică să nu fi apărut mucegaiul. Orice pâine mucegăită trebuie aruncată întotdeauna, deoarece poate prezenta un risc grav pentru sănătate. O altă regulă foarte importantă este să te asiguri că pesmetul este complet uscat înainte de a-l depozita. Dacă există umiditate, mucegaiul se va forma rapid.
Rețetă în stil italian
Așadar:
1) Verifică pâinea veche să nu aibă pete verzi. Odată ce ești sigură că nu are mucegai, feliaz-o în bucăți mici.
2) Bagă pita într-un blender și adu-o în stadiul de pesmet.
3) Odată fărâmițată, asezonează cu sare și piper după gust. Pentru un stil italian, adaugă ierburi uscate (nu folosi condimente proaspete, deoarece amestecul trebuie să rămână uscat).
4) Întinde pesmetul pe o tavă de copt. Este recomandat un strat subțire pentru cele mai bune rezultate. Coace la foc mic până se usucă complet.
5) Acest pesmet se poate păstra câteva luni, fiind o idee grozavă pentru orice produs preparat în casă, în special crochete și pui.
Sau, și mai simplu, fă crutoane din pâinea întărită. Vei vedea că sunt o încântare de servit cu salata verde mixtă sau ca o gustare crocantă.