Nu mai arunca medicamentele expirate! Ce poți să faci cu vitaminele, ce truc genial

de: Corina Oprea
04 10. 2023

Te-ai întrebat vreodată ce poți face cu medicamentele expirate? Nici nu te gândești în câte moduri pot fi folosite, mai ales vitaminele. Unul dintre ele este extrem de util, iar în acest mod nu vei mai risipi pastilele care nu au fost consumate înainte de termen.

Cum ajută vitaminele în grădină

Te-ai gândit vreodată că vitaminele expirate pot salva grădina ta? Conform unui cercetări științifice, s-a constatat că unele suplimente și vitamine expirate Amestecul cu stafide care face minuni pentru legumele din curte. Este cel mai bun îngrășământ, care contribuie la dezvoltarea și înflorirea plantelor pe tot parcursul anului.

Iată lista cu cele mai utile vitamine. Dacă le ai acasă și nu le mai poți administra, iată ce poți face cu ele:

  • Vitamina B1
  • Vitamina B2
  • vitamina B12
  • Vitamina C
  • Vitamina D3

Este important să subliniem faptul că nu toate aceste suplimente multivitamine au aceeași utilitate. Prin urmare, trebuie să le folosiți la flori în funcție de nevoile fiecăreia, ca să își facă treaba așa cum trebuie.

Pentru a crea propriul îngrășământ acasă, veți avea nevoie de o cantitate mică de apă distilată. Trebuie să măcinați pastilele și să le puneți în lichid. Apoi, puteți pulveriza solul plantei cu acest amestec de nutrienți și chiar frunzele acesteia.

Vitamina B1 este importantă pentru descompunerea și utilizarea carbohidraților din plante. Acest proces este crucial pentru producerea de energie și creșterea plantelor. De altfel, este responsabilă pentru întărirea rădăcinilor plantelor, promovând astfel creșterea și înflorirea accelerată a acestora.

Cum ajută vitaminele expirate plantele

Vitamina B2 este importantă pentru creșterea și dezvoltarea generală a plantelor, inclusiv dezvoltarea florilor și a semințelor. Este necesară pentru procesul de fotosinteză al plantelor, unde lumina solară este transformată în energie chimică sub formă de glucoză. Această energie este esențială pentru creșterea și dezvoltarea plantelor.

Vezi și: Nu-ți lăsa câinele lângă aceste plante! Sunt otrăvitoare și le dau probleme serioase de sănătate

Vitamina B12 poate influența biodiversitatea solului, deoarece este esențială pentru creșterea și dezvoltarea unor microorganisme care trăiesc în acesta. Aceste microorganisme pot influența calitatea solului și pot avea un efect indirect asupra sănătății plantelor.

Este bine cunoscut că vitamina aceasta are beneficii antioxidante pentru pielea noastră și contribuie la curățarea eficientă a acesteia. Totuși, trebuie să știm că această substanță joacă un rol esențial și în stimularea creșterii celulare a plantelor.

Mai exact, acționează în interiorul plantelor, pentru a le menține aspectul plin de vitalitate și pentru a preveni înflorirea prematură.

Dacă vrei să grăbești dezvoltarea butașilor și lăstarilor la plantele tale, poți opta pentru adăugarea unei cantități mici de vitamina D3, deoarece aceasta stimulează creșterea rădăcinilor.

Cele mai bune îngrășăminte naturale pentru plante

Compostul este un îngrășământ organic excelent, obținut din materiale organice descompuse, cum ar fi resturile de bucătărie, frunzele căzute și gunoiul de grajd. Compostul îmbunătățește textura și fertilitatea solului și furnizează plantei o gamă largă de nutrienți.

Te-ar putea interesa și: Ingredientele banale transformate în cel mai bun îngrăşământ natural. Aşa procedau bunicii noştri pentru o recoltă bogată

Gunoiul de grajd este o sursă bogată de nutrienți pentru plante. Este important să fie colectat și compostat corect pentru a preveni contaminarea solului cu patogeni sau substanțe chimice nedorite.

Fosforul este un nutrient esențial pentru dezvoltarea rădăcinilor și a florilor. Puteți utiliza surse naturale de fosfor, cum ar fi făina de oase sau făina de pește, pentru a furniza acest nutrient plantelor.

Cenușa de lemn este o sursă naturală de potasiu și alte minerale care sunt benefice pentru plante. Aceasta poate ajuta la menținerea nivelului de pH în sol și la îmbunătățirea structurii solului.

Mulciul din materiale organice, cum ar fi paie sau rumeguș, poate îmbunătăți solul, menține umiditatea și reduce creșterea buruienilor.