Nu mai arunca apa în care ai fiert ouăle! E foarte utilă, ce poţi face cu ea
Ouăle fierte sunt unul dintre felurile de mâncare preferate ale românilor atunci când vine vorba de mic dejun. Dar ceea ce puțini știu însă este că apa în care fierb acestea nu ar trebui niciodată aruncată. Ea este foarte utilă, având în vedere că are o mulțime de substanțe nutritive. Iată la ce o poți folosi.
De ce să nu mai arunci apa în care fierb ouăle
Gătitul ouălor fierte tari este relativ simplu. Trebuie doar să le pui în apă pe aragaz, să le lași să fiarbă aproximativ 8-9 minute, după care să le scoți, să le decojești și să te bucuri de acest preparat gustos și sănătos. Dar cum rămâne cu apa în care au fiert? Cel mai probabil o arunci, nu-i așa?
Evită să mai faci asta de acum înainte! Iar asta pentru că ea poate fi de mare ajutor pentru a hrăni culturile din grădini și livezi? Profită de substanțele nutritive conținute în această apă și vei vedea cum plantele tale vor ajunge să crească mai mari și mai sănătoase.
Cum să o folosești în grădină
Atunci când ouăle sunt fierte, cojile eliberează o parte din mineralele lor în lichid, care sunt nutrienți excelenți pentru plante. Printre elementele de care poți profita se numără calciul, magneziul și potasiul, trei minerale care vor ajuta plantele să crească mai mari, mai verzi și să aibă frunze mai bogate.
Pentru a profita la maximum de apa în care ai fiert ouăle, este suficient să lași lichidul să se răcească complet, după care să uzi plantele cu ea, ca și cum ar fi un îngrășământ. Adaug-o direct în substrat și vei vedea rapid rezultatele.
Dar important de menționat este faptul că apa este bogată în minerale provenite din coajă, astfel că ea nu ar trebui folosită în exces.
Citește și: Cât timp se fierb ouăle moi. Doar aşa vor ieşi perfecte, fix ca la restaurant
Cojile pot fi folosite și ele
Cojile ouălor pe care le-ai preparat pot fi de asemenea folosite. Nu le arunca și profită de nutrienții și mineralele care au rămas în acest element pentru a fertiliza culturile.
Tot ce trebuie să faci este să lași cojile câteva zile la uscat, după care să le pisezi bine, până se formează o pulbere fină. Adaugă câte puțin în ghivecele sau în pământul plantelor tale din grădină.
Citește și: Ce să pui în apă când fierbi ouă. Așa se vor curăța ușor