03 iul. 2024 | 21:13

Nu lăsa aerul condiționat pornit în mașină, dacă ai oprit motorul. Greșeala pe care o fac toți șoferii, ce spun specialiștii

Utile
Nu lăsa aerul condiționat pornit în mașină, dacă ai oprit motorul. Greșeala pe care o fac toți șoferii, ce spun specialiștii

De ce nu este bine să lași aerul condiționat pornit în mașină, dacă ai oprit motorul. Mulți șoferi fac greșeala asta uriașă și au de suferit și ei, dar și mașinile lor. Ce spun specialiștii despre acest lucru.

De ce nu se folosește aerul condiționat atunci când motorul mașinii este oprit

Aerul condiționat din mașină este un element esențial pentru confortul și siguranța călătoriilor, mai ales în zilele toride de vară sau în climatele calde. Experții auto au spus care este motivul pentru care nu este bine să deschizi aerul condiționat al mașinii atunci când motorul acesteia este oprit, fiind periculos atât pentru vehicul cât și pentru siguranța șoferului și a pasagerilor.

Una dintre problemele provocate de utilizarea aerului condiționat din mașină cu motorul oprit este epuizarea rapidă a bateriei.

Sistemul de aer condiționat necesită o cantitate considerabilă de energie pentru a funcționa, iar bateria mașinii este principalul furnizor al acesteia, atunci când motorul este oprit. Utilizarea repetată a aerului condiționat în aceste condiții poate duce la descărcarea completă a bateriei și nu mai poate fi pornit motorul.

De asemenea, dacă se folosește aerul condiționat atunci când motorul mașinii este oprit apare uzura prematură a componentelor electrice, Folosit în mod constant fără motorul pornit, aerul condiționat pune o presiune suplimentară pe componentele electrice ale vehiculului.

Aceasta poate duce la uzura prematură a acestor componente. Sistemul electric al mașinii este proiectat să funcționeze optim atunci când motorul este pornit, asigurând o distribuție echilibrată a energiei.

Utilizarea corectă a aerului condiționat

Pornirea sistemului: este recomandat să porniți sistemul de aer condiționat după ce ați început să conduceți pentru a evita consumul inutil de combustibil.

Deschideți geamurile pentru câteva minute la început pentru a permite căldurii să iasă din mașină înainte de a porni aerul condiționat.

Setarea temperaturii: menținerea unei temperaturi constante și confortabile este importantă. Setarea optimă este în jurul valorii de 22-24°C.

Evitați setările extreme de temperatură pentru a preveni șocurile termice și disconfortul.

Recircularea aerului: utilizați funcția de recirculare a aerului pentru a răci mai rapid interiorul mașinii și pentru a economisi energie.

Aerul condiționat în mașină nu doar că sporește confortul, dar contribuie și la siguranța călătoriilor. Utilizarea corectă și întreținerea regulată a acestuia sunt esențiale pentru a asigura o funcționare eficientă și de durată.

PlaySport
BREAKING NEWS: Decizie fără precedent a lui Marcel Ciolacu! Niciun premier nu a mai făcut asta în istoria României
Stiri din Lume
Loredana Chivu, cu tatuajul INTIM la VEDERE! Apariție INCENDIARĂ în slip MINUSCUL
Stirile PROTV
Accident îngrozitor pe munte. O femeie, târâtă de teleferic până în prăpastie, sub ochii soțului și copiilor
EVZ.ro
Tortul perfect pe caniculă. Are fructe delicioase și se prepară repede
Digisport.ro
Georgina Rodriguez nu a stat prea mult pe gânduri, după ce Cristiano Ronaldo și-a luat ADIO de la EURO 2024
PRO TV
Neti Sandu dărâmă miturile despre horoscop: ”Am zis că Gemenii înșală cel mai mult... Cred că și Peștii!”. Ce spune despre restul zodiilor
Adevarul
Adio, hipoglicemie, dimineața! Trucul simplu care te scapă de tremur și dureri de cap. Dr. Mihail: „Crezi că trebuie să mânci ceva dulce, atunci te înșeli”
BZI.ro
Ileana Stana-Ionescu va fi incinerată pentru că „nu mai sunt locuri”! „Este o barbarie să o incinerezi!”
Spynews.ro
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro
Viva.ro
De necrezut! Ce diagnostic crunt a primit Emily Burghelea din partea medicilor, după accidentul din Mauritius. S-a fotografiat rasă în cap, înainte de operație
Impact.ro
WOW! Andreea Bănică, foto INTERZISE! A apărut AȘA și i-a BLOCAT pe toți!
Ego.ro
IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!
Parteneri
Cine e profesoara care a murit în timpul examenului de Bacalaureat
Redactia.ro
Cât costă un sejur de 8 zile la mare, în România. Un român a făcut calculul exact: „Cu banii ăia mergi în Grecia liniștit”
Click.ro
Gina Pistol, în costum de BAIE! Cum ARATĂ când RENUNȚĂ la haine
Vocea.biz
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat o prăjitură cu marijuana. Mama ei spune că nu se mai oprea din râs
Digi24
Divorț neașteptat în showbizul românesc! A pierdut sarcina și apoi s-a despărțit de soț în cel mai mare secret
Unica.ro
Comediantul Tony Knight a murit într-un accident bizar, în timpul unui spectacol în Franța
EVZ.ro
Cei patru membri ai familiei care au murit în accidentul devastator din Suceava, conduși pe ultimul drum! Imagini dureroase de la înmormântare / FOTO
Spynews
Statul vrea banii românilor. Devine obligatoriu în România. Trebuie să raporteze
Capital.ro
Ce mâncăm la 40 de ani ne poate afecta sănătatea chiar și după câteva decenii. Concluziile celui mai recent studiu Harvard
Antena 3
La doar două luni de la divorț,a spus motivul real al despărțirii. Ce i-a făcut fostul soț după separare: „Nu am avut încotro ...”
Avantaje
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Mediaflux
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Spynews.ro
Horoscopul banilor pentru luna iulie. Astrele ajută 3 zodii și le sfătuiește pe celelalte să fie atente cu cheltuielile
Realitatea.net
Vero Căliman, apariție sexy în costum de baie. Cum arată fosta Fetiță Zurli la plajă. Actrița demonstrează că e o femeie superbă
Antena 1
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Impact.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!
Shtiu.ro