„Nu eu l-am părăsit, ci invers”. Simona Halep, adevărul despre decizia care i-a schimbat viața

„Nu eu l-am părăsit, ci invers”. Simona Halep, adevărul despre decizia care i-a schimbat viața

Simona Halep s-a calificat în „optimile” turneului de la Washington, după ce a învins-o pe Cristina Bucșa, scor 6-3, 7-5. La finalul partidei, jucătoarea din România a fost întrebată care au fost motivele care au dus la despărțirea de Darren Cahill. A încercat să lămurească situația, deși a trecut aproape un an de când nu mai colaborează cu antrenorul australian.

Simona Halep a dezvăluit de ce s-a oprit colaborarea cu Darren Cahill

Simona Halep a câștigat în două seturi duelul cu Cristina Bucșa (24 de ani, locul 123 WTA). Nu a fost deloc un meci facil, iar jucătoarea din România s-a enervat în timpul partidei și a dat cu racheta de pământ. Scorul final a fost 6-3, 7-5.

La conferința de presă, de la finalul partidei, sportiva de pe locul 16 WTA a avut parte de un nou moment delicat. Jurnaliștii au întrebat-o de ce nu a mai colaborat cu Darren Cahill, antrenorul care a ajutat-o atât de mult în carieră.

„În primul rând, Darren m-a părăsit în septembrie anul trecut, așa că nu l-am părăsit eu, să fie clar”, a declarat Simona Halep.

Jurnaliștii au mers mai departe și i-au cerut să facă o comparație între Darren Cahill și Patrick Mouratoglou, actualul antrenor.

„În al doilea rând, nu voi compara, pentru că sunt super diferiți. Ceea ce pot spune în acest moment este cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla, să îl întâlnesc pe Patrick.

El are o super energie. Este super amabil. Așa că înseamnă foarte mult pentru mine să lucrez cu astfel de oameni”, a declarat Simona Halep, citată de eurosport.ro.

În runda următoare, Simona Halep o va înfrunta pe sportiva care va câștiga duelul dintre Madison Brengle (SUA, 61 WTA) – Anna Kalinskaya (Rusia, 71 WTA).

Simona Halep este singură jucătoare din România aflată pe tabloul principal la WTA Washington. Ea are un culoar accesibil până în semifinale. În sferturile de finală, sportiva din Constanța o poate înfrunta pe una dintre următoarele jucătoare: Lin Zhu (100 WTA), Harriet Dart (84 WTA), Greet Minnen (96 WTA), Kaia Kanepi (36 WTA).

În semifinale, Simona Halep ar putea să dea peste Jessica Pegula (SUA, locul 7 WTA), principala favorită, iar dacă va ajunge în ultimul act al competiției ar putea să înfrunte trei jucătoare din top 30 WTA: Emma Răducanu (10 WTA), Elise Mertens (30 WTA), Victoria Azarenka (20 WTA).