Românii adoră în special pâinea, iar cei mai mulți o consumă și prăjită. Gospodinele o pun la aparatul special pentru prăjit pentru micul dejun, pe grill la grătarul din weekend sau în baie de ulei dacă este făcută în ou și cu zahăr ca în copilărie. Indiferent de cum alegi să o servești, specialiștii îți recomandă să nu o mănânci dacă s-a ars. Care este avertismentul experților și ce riști dacă faci asta? Sigur o vei arunca după ce vei auzi asta.
Toate gospodinele își doresc să facă totul perfect pentru cei din casă, dar în timpul acesta pot apărea diverse situații care să cauzeze probleme în pregătirea micului dejun sau a prânzului. În special românii adoră să consume pâine, mai ales cea albă.
Unii o prepară prăjită pentru micul dejun, atunci când o mănâncă alături de unt și puțin gem ori de câteva ouă fierte sau omletă. De asemenea, bucătarii de duminică o adaugă pe grătar după ce carnea sau legumele pregătite pentru oaspeți sunt gata.
Mai mult decât atât, atunci când dorul de copilărie este din ce în ce mai mare pâinea este gătită în baie de ulei și la final dată prin zahăr. Indiferent de cum alegi să o faci, specialiștii recomandă să o arunci imediat dacă se întâmplă să o arzi.
Cu siguranță li s-a întâmplat și celor mai experimentate gospodine ca bucatele din prim-plan să se ardă din grabă. Nu mai încerca să salvezi rețeta, ci doar să o iei de la capăt sau să schimbi puțin modul de abordare.
Toată lumea trebuie să afle faptul că alimentele care au fost supragătite eliberează o substanță numită acrilamida, care pe termen lung poate fi cancerigenă. Se poate întâmpla chiar zilnic să nu acorzi atenție acestul detaliu și în cele din urmă să consumi fără să îți mai dai seama alimente gătite peste timpul necesar.
În cazul în care ai rămas în casă cu un număr limitat de felii de pâine și nu ai timp să faci una în casă ori să ajungi la magazin pentru a achiziționa alt produs, este util să te folosești de un cuțit.
Răzuiește foarte bine zona arsă și curăță suprafața în totalitate înainte de a pune unt și gem pe ea. De asemenea, același truc este valabil și pentru alte alimente precum: cartofi, pui, legume care se ard atunci când nu ești atent la aparatul de gătit.