Nu arunca apa în care ai fiert porumbul! Are multe utilizări, e mare păcat de ea
Porumbul fiert este vedeta sezonului estival. Foarte mulți oameni preferă să consume acest preparat. Pe lângă faptul că este un fel de mâncare delicios, acesta se poate prepara și într-un timp scurt și rapid. Bucătarii ne sfătuiesc să nu aruncăm apa de la porumb, deoarece o putem folosi în mai multe moduri.
Ce poți face cu apa fiartă de la porumb?
După ce consumăm porumbul fiert, ar trebui să nu aruncăm apa. Bucătarii vin și cu o explicație. În momentul în care porumbul se fierbe, acesta lasă o parte din aroma sa în apă. Astfel că, aceasta poate fi folosită pentru a oferi un gust bun și altor preparate. Mai mult, aceasta are și propietăți nutritive.
Te-ar putea interesa și: Uimirea unei turiste când a vrut să cumpere 3 porumbi fierți și o apă în Mamaia: „Dacă iau 4, dați bonus și o Tesla?”
De asemenea, apa de la porumbul fiert poate fi folosită și ca bază pentru supa de legume sau chiar pentru tocăniță. Însă, bucătarii experți atrag atenția și susțin că apa nu poate fi ținută pentru mult timp în frigider. Și pastele pot fi fierte în apa pentru porumb. Gustul de porumb va oferi o notă specială mâncării.
Te-ar putea interesa și: Cu ce să ungi porumbul fiert ca să aibă un gust mai bun. Aşa făceau mereu bunicile. Secretul ca îţi iasă exact ca în copilărie
Apa de la porumbul fiert trebuie folosită imediat
Dacă apa nu este folosită imediat, există riscul ca aceasta să prindă un gust acru. Totuși, dacă ne dorim să folosim apa și nu avem timpul necesar, o putem congela în recipiente pentru gheață sau în vase de plastic. În acest fel, o vei putea folosi oricând ai nevoie de ea.
Foarte mulți oameni folosesc apa de la porumbul fiert pentru a uda florile. Substanțele nutritive vor ajuta plantele să se dezvolte armonios. Însă, nu numai apa de la porumbul fiert poate ajuta plantele ci și apa de la orice legumă. Vei rămâne surprins de efectul pe care-l va avea asupra plantelor.
Pentru a te bucura de rezultate, este necesar să nu pui sare în apă. Mai mult, este recomandat ca înainte de a pune apa în ghivece să o lași la răcit. În acest fel, rădăcina nu va avea de suferit.
Te-ar putea interesa și: Cât timp se fierbe porumbul. Cum se procedează corect