10 feb. 2022 | 11:33

Novak Djokovic vrea să joace la Indian Wells. Ce condiție trebuie să îndeplinească sârbul

Sport
Novak Djokovic vrea să joace la Indian Wells. Ce condiție trebuie să îndeplinească sârbul
Novak Djokovic are de luat o decizie clară, dacă dorește să nu-și pună în pericol restul carierei

Novak Djokovic vrea să joace la Indian Wells. Liderul mondial încearcă să revină în competițiile ATP după scandalul ce s-a soldat cu expulzarea sa din Australia. Campionul sârb s-a înscris la turneul din Dubai, ce va avea loc între 21-26 februarie. Novak Djokovic dorește să participe și la competiția ATP 1000 de la Indian Wells, ce va avea loc în martie și pentru care va trebui să ia o decizie clară în privința vaccinării sale.

Novak Djokovic vrea să joace la Indian Wells

Novak Djokovic vrea să joace la Indian Wells. Numărul 1 ATP a fost protagonistul unui uriaș scandal înainte de Australian Open. El a vrut să intre în Australia nevaccinat, bazându-se doar pe o scutire medicală ce atesta că a trecut prin Covid-19.

Djokovic a fost expulzat de guvernul federal australian, care nu a fost de acord cu excepția invocată de jucător. Sârbul a pierdut și în instanță, astfel că a fost obligat să se întoarcă în Serbia fără a-și putea apăra titlul la Australian Open.

Novak Djokovic are de gând să dea în judecată guvernul australian și să ceară despăgubiri de 3,8 milioane de euro. În sumă e inslus și potențialul premiu pentru câștigarea Australian Open, unde liderul ATP era principalul favorit.

Ce condiție trebuie să îndeplinească sârbul

Novak Djokovic a fost suspectat și de posibila falsificare a testului pozitiv făcut pe 16 decembrie, cel care a stat la baza obținerii scutirii medicale. Der Spiegel și BBC au semnalat neconcordanțele cronologice ale codurilor de identificare ale testelor făcute de Djokovic în acea perioadă. Dar, procuratura din Serbia a decis că testele au fost pe deplin valabile.

Campionul sârb s-a înscris pe lista participanților la turneul ATP 500 Dubai Duty Free Tennis Championships ce va avea loc între 21-26 februarie. Novak Djokovic a câștigat de cinci ori competiția din Dubai. Dar, în emiratul din Golf, regulile sanitare privind intrarea din țară sunt mai relaxate decât în alte state.

Tocmai de aceea, a surprins înscrierea lui Novak Djokovic și la turneul din Indian Wells, SUA, pe care l-a câștigat, de asemenea, de cinci ori. Competiția se va desfășura între 7-20 martie. Prezența la turneul american este condiționată, însă, de vaccinarea obligatorie cu schema completă, după cum au anunțat și organizatorii

Ar trebui să fie vaccinat ca să intre în SUA

„Sănătatea şi siguranţa fiind prioritatea principală, turneul va necesita o dovadă valabilă a vaccinării complete pentru a intra în complexul de tenis Indian Wells.

Directivele pentru jucători sunt guvernate de protocoalele stabilite de WTA şi ATP şi de restricţiile stabilite de Statele Unite cu privire la statutul de vaccinare al călătorilor internaţionali care intră în ţară”, se precizează pe bnpparibasopen.com, pagina oficială a competiției.

Acest lucru ar însemna ca Novak Djokovic să fie vaccinat cu schema completă dacă va dori să joace în turneul ATP 1000 din SUA. S-ar conforma astfel informațiile pe care scriitorul Daniel Muksch, autorul unei biografii a numărului 1 ATP, le-a divulgat în presa sârbă. Conform acestuia, Novak Djokovic ar fi luat decizia de a se vaccina, altfel riscă să-și pună cariera în pericol.

Foto: Facebook/Novak Djokovic/Arhiva Personală

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Capital.ro
Noul metrou Metropolis a ajuns în Depoul Berceni din Bucureşti. Primele imagini cu garnitura şi noile dotări
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro