Novak Djokovic o ajută pe Simona Halep în scandalul de dopaj. „Vom lupta pentru drepturile sale”

de: Sorin Barbu
24 10. 2022

Simona Halep se pregătește pentru „cel mai greu meci al vieții” și vrea să arate că nu a trișat, deși a fost suspendată pentru dopaj. Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis, fondată de Novak Djokovic, o susține pe jucătoarea din România, iar oficialii acestei organizații au transmis un comunicat prin care s-au angajat să o ajute să aibă parte de un proces corect.

Novak Djokovic și asociația pe care a fondat-o sunt de partea Simonei Halep

Simona Halep este suspendată temporar de Agenția Internațională de Integritate în Tenis după ce a fost depistată pozitiv și în această perioadă nu are voie să participe la turnee WTA și ITF. Jucătoarea din România a fost testată la US Open 2022, iar în corpul ei s-a descoperit Roxadustat, un medicament care ajută la refacerea mult mai rapidă a organismului.

Sportiva din România a spus că va încerca să arate că nu este vinovată și se pregătește de procese. Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis a promis că o va ajuta. Este vorba de un organism fondat în anul 2019 de Novak Djokovic și Vasek Pospisil cu scopul de a ajuta sportivii din TOP 350 WTA și ATP.

„Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis se angajează ca Simona Halep și orice alt jucător să aibă parte de un apel corect și un proces dus până la capăt. Vom lupta pentru drepturile sale și vom cere dreptate și transparență pentru toți sportivii,” se arată scris în comunicatul PTPA.

Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis este alcătuită exclusiv din jucători de tenis. Mai mult de cinci sute de sportivi sunt înscriși aici pentru a contesta deciziile WTA și ATP cu care nu sunt de acord. Decizia fundației le-a deschis jurnaliștilor din Serbia o rană mai veche. Aceștia și-au adus aminte că Halep l-a criticat pe Djokovic, după ce jucătorul nu a vrut să se vaccineze.

„Genul ăsta de om este Novak: e gata să o susțină pe Halep, chiar dacă românca l-a criticat din cauza vaccinului”, a titrat Telegraf.

„Jucătoarea din România, imediat după tratamentul inuman la care a fost supus Djokovic în Australia, a avut o atitudine critică.

Acum este vorba despre corectitudinea organizației conduse de Novak, dar ne aducem aminte de faptul că Halep l-a condamnat pe Djokovic pentru că nu voia să se vaccineze și rămânem cu un gust amar. Ea a susținut atunci interzicerea lui Novak la turneu”, au scris sârbii.

Simona Halep a aflat rezultatului testului efectuat la US Open 2022 pe 7 octombrie. Imediat a solicitat să fie analizată și proba B. Rezultatul a fost identic. În  probele prelevate s-au găsit urme de Roxadustat, un medicament folosit pentru tratarea anemiei, dar care ajută și la refacerea mult mai rapidă a organismului.