Novak Djokovic, mesajul care o pune în gardă pe Simona Halep. „Mă opun, nu mi-aș dori să fiu obligat!”

de: Marian Cărăvan
20 04. 2020

Sportul mondial este pus pe „hold” din cauza crizei sanitare cu care se confruntă planeta. În această perioadă fără competiții, tenismenul sârb Novak Djokovic, numărul 1 mondial, atrage atenția asupra unui aspect important de care s-ar putea lovi toți jucătorii din circuitul profesionist și transmite un mesaj care o pune în gardă și pe Simona Halep.

Novak Djokovic, mesajul care o pune în gardă pe Simona Halep. „Mă opun, nu mi-aș dori să fiu obligat!”

În diverse medii se vehiculează ideea vaccinării obligatorii a sportivilor înainte ca aceștia să poată concura din nou după reluarea sezonului de tenis. Unul dintre starurile tenisului mondial, sârbul Novak Djokovic spune că nu este de acord cu această măsură, în eventualitatea în care ar fi pusă în aplicare.

Liderul tenisului mondial masculin și-a exprimat clar părerea în deja celebra sesiune on-line de Q&A, alături de sportivi din ţara sa. Conform The Guardian, Djokovic ar putea chiar să îşi amâne revenirea în circuit, dacă participarea la turnee va fi condiţionată de administrarea vaccinului. Sârbul se declară împotriva vaccinării.

„Personal, sunt împotriva vaccinării şi nu aş vrea ca cineva să mă oblige să mă vaccinez pentru a putea călători. Dar dacă va fi obligatoriu, ce se va întâmpla? Va trebui să iau o decizie. Am un punct de vedere clar în ceea ce priveşte acest subiect şi nu ştiu dacă se va schimba în perioada următoare. Ipotetic vorbind, dacă sezonul s-ar relua în iulie, august sau septembrie, înţeleg că vaccinul ar fi obligatoriu pentru că am ieşi direct dintr-o carantină foarte strictă, însă în acest moment nu există un vaccin“, a transmis Novak Djokovic.

Sunt și voci din tenisul mondial pro vaccinare

Luna trecută, franţuzoaica Amelie Mauresmo, fostă numărul unu mondial, a spus că restul sezonului 2020 ar trebui anulat, considerând că turneele nu ar trebui reluate înainte ca jucătorii să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Experţii medicali au afirmat că vaccinurile împotriva Covid-19, la care se lucrează în prezent în mai multe ţări ale lumii, nu vor fi gata până anul viitor, mărind astfel dubiile în privinţa posibilităţii disputării unor turnee pe parcursul acestui an.

Oficial, toate turneele de tenis organizate de ITF, ATP şi WTA sunt suspendate până pe data de 13 iulie.