Noul tip de înșelăciune la ‘Loteria Dedeman’. Poliția, avertisment pentru toți românii

Noul tip de înșelăciune la ‘Loteria Dedeman’. Poliția, avertisment pentru toți românii
Noul tip de inselaciune la ‘Loteria Dedeman’. Politia, avertisment pentru toti romanii

Veste importantă pentru toți românii. Reprezentanții Poliției Române au făcut anunțul pe pagina lor oficială de Facebook. Milioane de cetățeni pot fi păcăliți ușor, dacă nu sunt atenți la acest mesaj. Despre ce este vorba.

Ce reprezintă Loteria Dedeman, cel mai nou tip de înșelătorie din România

Oficialii Poliției Române au tras un semnal de alarmă pentru românii care, în ultimele zile, au primit mesaje de câștig din partea unui număr care i-ar fi contactat din partea celor de la magazinele Dedeman. Este vorba despre o fraudă de tip phishing, spun oamenii legii.

Infractorii cibernetici lansează mesaje către români, ademenindu-i cu premii false în urma unei Loterii Dedeman la care cetățenii nu-și amintesc să fi participat. Oficialii de la Poliția Română au transmis un mesaj în mediul online către toți cei care primesc textul de mai jos, atenționându-i să nu dea crezare cuvintelor hackerilor.

„Ai primit și tu mesaj că ai câștigat la „Loteria Dedeman”, deși nu te-ai înscris niciodată? Nu te grăbi să-ți revendici „premiul”! Nu vei câștiga nimic. Este doar o fraudă tip phishing!
Imaginația infractorilor cibernetici nu are limite, așa că fii atent la mesajele pe care le primești, evită accesarea link-urilor și nu furniza date personale, financiare ori de autentificare în urma primirii lor.
Raportează urgent orice tentativă de fraudă!
#PolițiaRomână
#PrevenireaCriminalității
#DNSC
#CyberSecMonth
#Dedeman”, au scris reprezentanții Poliției Române pe pagina lor oficială de Facebook.

Ce presupune, de fapt, frauda de tip „Loteria Dedeman”

Înșelătoria Loteriei Dedeman a început încă din luna septembrie, atunci când românii au început să primească SMS pe telefon. Pe scurt, utilizatorii erau anunțați că au obținut un premiu la ‘Tombola’ loteriei Dedeman, deși cetățenii nu participaseră la un asemenea concurs în trecut.

Pentru detaliile de a intrat în posesia câștigurilor, utilizatorii erau rugați să acceseze un link care redirecționa către o pagină de #phishing, unde urmau să introducă date personale sau financiare, pentru a beneficia de premiile respective.

Această înșelătorie a hackerilor este o tentativă de fraudă digitală, metodă utilizată frecvent de atacatori prin impersonarea unor branduri cu reputație, în acest caz fiind vorba despre Dedeman.

Oficialii magazinului Dedeman au publicat deja o avertizare în acest sens, pe canalele oficiale de comunicare, inclusiv pe social media. Aceștia au subliniat faptul că celebrul magazin de bricolaj nu organizează sondaje, concursuri online sau alte campanii promoționale cu revendicare de premii.

Reprezentanții Poliției Române au făcut un apel către populație prin care au atenționat românii să nu furnizeze date personale, financiare sau de autentificare, în urma primirii unor astfel de mesaje de tip SMS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI