Noul premier al țării are o poreclă inedită. De ce i se spune Sică Mandolină lui Ludovic Orban. Motivul este surprinzător

Un veteran al politicii românești, Ludovic Orban a primit pe parcursul anilor de când face parte din această scenă și o poreclă inedită. Mulți alți adversari politici au folosit-o când au dorit să îl ironizeze pe premierul desemnat, dar motivul pentru care e atât de cunoscută rămâne unul mai puțin știut de către români.

De ce i se spune Sică Mandolină lui Ludovic Orban?

Noul premier al țării are o poreclă inedită. De ce i se spune Sică Mandolină lui Ludovic Orban. Motivul este surprinzător
Actualul premier al țării are porecla de Sică Mandolină, primită cu câțiva ani în urmă din partea lui Traian Băsescu

Ludovic Orban este un membru al PNL de mai bine de două decenii și nu a mirat niciodată din acest partid politic. Despre cariera sa nu se poate spune însă că a fost una ușoară sau lipsită de incidente. Asta deoarece actualul prim-ministru a avut de înfruntat și o poreclă. Numele pe care i l-au adresat rivalii din politică lui Ludovic Orban a fost cel de „Sică Mandolină”. A devenit ținta ironiilor odată cu acest nume inedit, dar care cu siguranță nu i-a fost chiar mereu pe plac.

Parlamentul a votat astăzi pentru învestirea Guvernului Orban, cu 240 de voturi, din partea celor prezenți în sală. De asemenea, cabinetul lui Ludovic Orban își va intra cât mai curând în drepturi, după ce momentul decisiv a avut loc în seara de luni. PSD a încercat boicotarea acestui vot, din 4 noiembrie, la începutul ședinței.

Traian Băsescu l-a poreclit pe Ludovic Orban

A existat însă o perioadă în care lui Ludovic Orban i se spunea „Sică Mandolină”, chiar cu fiecare apariție televizată sau în fața membrilor presei. Totuși, acesta nu a părut vreodată foarte grav afectat de o asemenea remarcă și și-a văzut în continuare de drumul său politic. Mulți nu cunosc originea acestei porecle, făcând referire la abilitățile premierului desemnat pe plan artistic. Mai exact, e vorba de cele de cântăreț, instrumentul preferat al său fiind chiar chitara.

De curând, odată cu numirea în funcția de premier, de către președintele Klaus Iohannis, fostul lider al țării, Traian Băsescu, a fost de părere că Ludovic Orban s-a maturizat foarte mult, la nivel politic. Băsescu a mai admis și că nu îi va mai adresa lui Ludovic Orban această poreclă, pe care chiar el i-a pus-o liderului liberal, cu câțiva ani în urmă. „Nu o să-i mai spun Sică Mandolină”, a conchis Traian Băsescu, într-o emisiune de pe Digi24, însă tot în spirit de glumă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI