Noul ministru al Educației l-a „confundat” pe Klaus Iohannis cu Regele Charles al Angliei. Gestul pe care l-a făcut Ligia Deca VIDEO

Noul ministru al Educației l-a „confundat” pe Klaus Iohannis cu Regele Charles al Angliei. Gestul pe care l-a făcut Ligia Deca VIDEO
Gestul facut de Ligia Deca, noul ministru al Educatiei, in fata lui Klaus Iohannis

Ligia Deca, noul ministru al Educației, a făcut un gest incredibil în fața președintelui Klaus Iohannis. Într-o întâlnire oficială cu șeful statului, Deca s-ar fi comportat de parcă soțul lui Carmen Iohannis ar fi fost Regele Charles al Marii Britanii. Ce s-ar fi întâmplat, de fapt.

Gestul incredibil făcut de noul ministru al Educației în fața președintelui Iohannis

Ligia Deca a depus, recent, jurământul educației la Palatul Cotroceni. Noul ministru al Educației a fost prezentă în fața lui Klaus Iohannis, iar utilizatorii de pe rețelele sociale au observat ce gest inedit ar fi făcut Deca vis-a-vis de președintele țării.

Internauții au taxat-o pe Ligia Deca pentru faptul că ar fi înclinat capul în prezența liderului statului român, gest ce se practică doar în fața capetelor încoronate.

Cârcotașii au ironizat-o pe fosta consilieră prezindențială, susținând că noul ministru al Educației l-ar fi confundat pe Klaus Iohannis cu suveranul britanic, Regele Charles al III-lea.

„Înclinarea doamnei în fața ta denotă slugărnicia perfectă!

Administrația Prezidențială, puneți poza aia când doamna stă cu capul plecat.

A fi consilier e una, a fi ministru e alta. Inclusiv aplecarea doamnei la jurământ, dar si declarația în care ne spune că România Educată e biblia ei, uitând că educația nu e pe persoana fizică, fie ea și președintele Republicii. Semne rele”, sunt doar câteva dintre comentariile scrise de internauți în mediul online.

Ligia Deca, ministru al Educației după demisia lui Sorin Cîmpeanu

În seara zilei de luni, 3 octombrie, la Ligia Deca a depus, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură ca ministru al Educației. Fostul consilier prezindențial i-a luat locul lui Sorin Cîmpeanu, fostul ministru care și-a înaintat demisia, după ce a fost acuzat de plagiat.

Președintele României, Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de ministru al Educației a Ligiei Deca, după ce a semnat, anterior, decretul prin care a eliberat demnitarul din funcția de consilier prezidențial.

Ligia Deca a fost propusă pentru a se afla la conducerea Educației, la orele prânzului zilei de luni, 3 octombrie, de către Nicolae Ciucă, prim-ministrul României și liderul Partidului Național Liberal.

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației în data de joi, 29 septembrie, la câteva ore după moartea regretatului actor Alexandru Arșinel.