19 apr. 2023 | 14:02

Noua specie de flori descoperită recent. Are petale ca de sticlă și se găsește într-o singură zonă

Diverse
Noua specie de flori descoperită recent. Are petale ca de sticlă și se găsește într-o singură zonă
Noua specie de flori descoperita recent

O nouă specie de flori a fost descoperită recent de către oamenii de știință. Noua ffloare are petale ca de sticlă și se găsește într-o singură zonă. În ce țară se regăsește acum floarea care pare de pe altă planetă.

A fost descoperită o nouă specie de flori. Are petale de parcă ar fi de sticlă

Speciile de flori apar în locuri unde oamenii de știință se așteaptă cel mai puțin. Acestea se ivesc în parcuri, grădini și chiar în jardinierele de pe balcoane.

De curând, cercetătorii din Japonia au găsit o nouă specie de orhidee, care are florie roz și albe atât de delicate și fragile, încât parcă zici că sunt din sticlă.

Specia nou descoperită se înrudește cu orhideea

Noua floare descoperită de japoonezi se înrudește cu o altă specie de orhidee, comună în Japonia și cu cu care seamănă foarte mult. Descoperirea a fost raportată oamenii de știință, vineri, în Journal of Plant Research.

„Diversitatea incredibilă a familiei de orhidee, Orchidaceae, este cu adevărat uluitoare, iar noi descoperiri precum cea a Spiranthes întăresc necesitatea de a studia și proteja aceste nestemate botanice”, a declarat Justin Kondrat, horticultor principal pentru Smithsonian Gardens Orchid Collection, într-un mesaj pentru CNN.

Cu ce seamănă orhideea Spiranthes

Orhideele de acest tip, Spiranthes, sunt recunoscute și ca „împletiturile doamnelor”, datorită asemănării lor cu șuvițele ondulate de păr.

Acestea au o tulpină centrală, în jurul căreia crește o spirală ascendentă de flori minuscule, în formă de clopot, care pot fi albe, roz, violete și galbene.

Sunt 50 de specii Spiranthes

Există circa 50 de specii de Spiranthes care se regăsesc în Eurasia, Australia și Americi, de regulă în regiunile temperate sau tropicale, iar aceste flori sunt cunoscute în Japonia de sute de ani, după cum indică oamenii de știință.

Noua specie de orhidee a fost observată, din întâmplare, în prefectura Tokyo, lângă insula Hachijo, inspirând numele speciei Spiranthes hachijoensis. Mai înainte de această descoperire, în Japonia au fost găsite alte trei specii de orhidee Spiranthes: S. australis, S. sinensis și S. hongkongensis, chiar dacă inițial s-a crezut că doar S. australis crește pe continentul japonez.

Ce s-a descoperit în urmă cu 10 ani

Cu toate acestea, în timpul unui sondaj pe Japonia continentală, în urmă cu mai bine de 10 ani, autorul principal al studiului Kenji Suetsugu, profesor la Divizia de biodiversitate, ecologie și speciație a Universității Kobe, a descoperit ceva incredibil: florile presupuse a fi S. australis aveau tulpini netede. (S. australis are de obicei tulpini păroase.)

„Am fost încântați că am identificat o nouă specie de Spiranthes. Este cea mai familiară orhidee din Japonia și a fost prețuită de secole”, a spus Kenji Suetsugu.

Parteneri
Ce semnificație au florile pe care Dana Budeanu le-a dus la înmormântarea fostei soacre
Redactia.ro
„Chec sofisticat”, o rețetă delicioasă pentru toată familia. Ingredientele care îi oferă un gust deosebit
Click.ro
Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost identificați după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Replica de milioane pe care Teo Trandafir i-a dat-o Danei Budeanu, după ce stilista a spus despre vedeta TV că 'se îmbracă pilaf'
Unica.ro
Vremea surprinde la final de octombrie. Schimbarea va fi totală
EVZ.ro
Mădălina Pamfile, noi declarații după ce a fost prinsă băută la volan și încătușată: „M-a deranjat mai mult inconștienta mea”. Ce urmează să se întâmple în cazul fostei asistente TV
Spynews
România a luat fața Ungariei. Este o răsturnare de situație. Datele nu mint
Capital.ro
Ce a comentat Mihai Bendeac despre rochia de mireasă, de 80 de euro, a lui Theo Rose: "Femeia asta...". Reacția lui a stârnit internauții
Avantaje
VEȘTI EXCELENTE! Românii primesc 2270 lei ÎN PLUS la pensie!
Mediaflux
Reacția Danei Badea după ce fostul ei a anunțat că se căsătorește! Acum, Alin a dezvăluit că iubita lui, Sibel, e însărcinată și urmează să mai aibă un copil
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este vietatea care pare „de pe altă lume”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro