Noua monedă în care se poate investi în perioada crizei sanitare. Mulți oameni au ales asta

Noua monedă în care se poate investi în perioada crizei sanitare. Mulți oameni au ales asta. Sursa foto: protv.ro

La începutul pandemiei de coronavirus, oamenii au cumpărat masiv orez, paste, tăiţei. Acum, preferinţele s-au schimbat. Lumea a început să cumpere masiv dolari.

Noua monedă în care se poate investi în perioada crizei sanitare. Mulți oameni au ales asta

Omenirea a început să cumpere dolari în plină pandemie de coronavirus. Nu este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva. Dolarul a fost la mare căutare şi în timpul crizei economice din anul 2008-2009, notează Bloomberg.

Dolarul se caută în aceste zile pentru că moneda americană este considerată o putere mondială. Astfel, 90% dintre tranzacţiile valutare şi două treimi din datoria externă sunt în moneda americană. De asemenea, toate tranzacţiile internaţionale de petrol se fac tot în dolari americani.

Dolarul american, mai sigur ca aurul, francul elveţian şi yenul

Investitorii se uită la dolarul american ca fiind cea mai sigură investiţie, mai sigură ca aurul, francul elveţian sau ca yenul, în contextul în care puterea economică a ţărilor scade, din cauza pandemiei de coronavirus.

Noua monedă în care se poate investi în perioada crizei sanitare. Mulți oameni au ales asta
Noua monedă în care se poate investi în perioada crizei sanitare. Mulți oameni au ales asta. Sursa foto: Inquam Photos/Alberto Groșescu

Astfel, ponderea tranzacţiilor valutare în dolari a crescut la 88,3% în 2019, de la 87,6% în 2016, informează Banca Reglementelor Internaţionale. Numai Rusia a reuşit să deţină o pondere mai mare a rezervelor în euro (30%) decât cele în ​​dolari americani (23%). În Rusia, moneda europeană a depăşit dolarul în comerţul cu China şi acelaşi lucru se va
întâmpla şi în comerţul cu Uniunea Europeană.

Când dolarul american a crescut în luna martie, valoarea rezervelor internaţionale ruseşti a scăzut cu 5% în doar 7 zile. De asemenea, moneda euro, care reprezintă 32% din tranzacţiile valutare din anul 2019. Euro este este singura monedă care se califică în cursa depăşirii dolarului american.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI