15 feb. 2021 | 09:31

Nouă amendă pentru milioane de români. Cine va scoate 300 de euro din buzunar, e ireal

Politică
Nouă amendă pentru milioane de români. Cine va scoate 300 de euro din buzunar, e ireal
Noua amenda pentru milioane de români

Pare ireal, însă acesta este adevărul. Decizia a fost luată, iar în scurt timp ar putea deveni lege, spun autoritățile. Ce nouă amendă pot lua milioane de români dacă nu vor face asta. Cine va scoate 300 de euro din buzunar dacă nu respectă această măsură.

Ce presupune noua amendă pentru milioane de români

Propunerea zilei vine din Constanța. Felix Stroe, senator al Partidului Social Democrat, este de părere că românii trebuie să fie sancționați dacă nu se prezintă la vot, atunci când sunt organizate campanii electorale în România. Cum își argumentează politicianul propunerea? Simplu. Acesta susține că românii au fost manipulați la alegerile din 2020, iar acesta să fie motivul pentru care nu se produc schimbările care se doresc în România.

Felix Stroe a subliniat faptul că dreptul facultativ de a merge la vot ar trebui să devină obligatoriu pentru milioane de cetățeni români. În caz contrar, aceștia ar trebui amendați cu sume de 300 de euro.

„Mi se pare foarte corect ca cetățeanul să vină la vot. Sunt țări care sancționează absenteismul la vot. Vă dau exemplu – Grecia – 100 de euro dacă nu merg oamenii la vot. Vrem să determinăm cetățenii să își recapete încrederea în democrație. Democrația nu se poate fără pluripartidism. Alegerile ca să fie legitime trebuie să fie un număr cât mai mare cel mai mare la vot.

Vom propune, noi parlamentarii constănțeni vom avea mai multe inițiative – în domeniul sănătății, cu politicienii care nu își onorează promisiunile și, personal, lucrez la această propunere ca cei care nu se prezintă la vot, fără motive întemeiate, să fie sancționați. Se tipăresc voturi, se mobilizează personal. Vom propune amendă pentru cei care nu merg la vot. Dacă lumea e aptă, trebuie să meargă la vot. 300 de euro amendă, de exemplu”, a declarat Felix Stroe, scriu cei de la impact.ro.

Ce alte amenzi mai propune senatorul Felix Stroe

Politicianul spune că România ar trebui să urmeze exemplul altor țări civilizate din lume, unde se practică, deja, această tactică pentru a convinge oamenii să se prezinte la secțiile de votare. De asemenea, aceasta nu este singura sancțiune pe care senatorul PSD o propune. Stroe a adăugat faptul că ar trebui pedepsiți toți oficialii care sunt aleși în posturi de conducere, în urma votului, care nu își repectă promisiunile făcute în timpul campaniei electorale.

„Lucrăm la o inițiativă legislativă care sperăm să aibă acceptul unei cât mai mari majorități din Parlament, după modelul unor democrații europene. Aleșii locali, respectiv comunali, județeni, sau parlamentarii, să poată fi trași la răspundere, în cazul în care promit ceva în campanie electorală și nu își onorează promisiunile.

Cred că este normal ca respectul față de electorat, respectul elementar este să îți onorezi promisiunile electorale. Așa cum și în alte țări, puține, dar de ce să nu fim cu un pas înainte, cei care promit și ajunge omul primar sau parlamentar și nu își onorează promisiunile, să fie trași la răspundere, măcar contravențional. Se practică în Islanda, de exemplu”, a completat senatorul PSD.

Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi. Riscul este foarte mare
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Se dă lege pentru românii din TRANSILVANIA. Noile măsuri vor deveni OBLIGATORII prin lege
Capital.ro
Românii au de așteptat mai bine de 40 de zile până vor primi pensia următoare! Când intră banii în luna iunie
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
DISPARE o categorie de PENSIE. Până CÂND poți depune ACTELE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro