Nou atentat la Kabul. Un militar român a murit. Care este bilanțul victimelor

de: Alexandra Chivu
05 09. 2019

Un militar român a murit joi, în urma unui nou atentat puternic la Kabul, ce a avut loc lângă cartierul general al NATO. Care este bilanțul victimelor?

Nou atentat la Kabul. Un militar român a murit

O nouă explozie puternică s-a produs joi, 5 septembrie, în centrul capitalei afgane Kabul, aproape de cartierul general al NATO și a unor birouri guvernamentale, între care principalul serviciu de informații afgane. În urma atactului, un alt militar român și-a pierdut viața.

Explozia a avut loc în centrul capitalei afgane Kabul

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi, a informat că deflagrația a avut loc la ora locală 10:10 (05:30 GMT), în cartierul Shash Darak din estul Kabulului. Oficialul a adăugat că ținta atacului nu este clară. Reamintim că atacul, ce momentan nu a fost revendicat, se produce în plin proces de negocieri între SUA și talibani.

Bilanțul este dramatic

”A fost o acțiune teroristă care a ținut ambasada noastră și alte misiuni diplomatice din Kabul”, a spus ministrul Afacerilor Externe.

Talibanii au folosit un camion încărcat cu explozibili, iar bilanțul este dramatic: 10 morți și 42 de răniți, potrivit mediafax.ro.. Ținta atacatorilor a fost complexul Green Village, un cartier pentru străini, înconjurat de un gard imens de beton și foarte bine securizat.

Premierul României a confirmat moartea soldatului român în atentatul de joi dimineață, de la Kabul. Viorica Dăncilă a transmis și condoleanțe familiei, prin intermediul rețelelor sociale.

Dăncilă a confirmat moartea românului

„Condoleanțe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul și tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne și obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm și să luptăm cu toate forțele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură și teamă.

Sunt cu sufletul alături de cei aflați în durere și reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acțiunile de instaurare a păcii și stabilității în Afganistan”, a scris Dăncilă.