Noi simptome Covid-19, identificate la copii. Care sunt pericolele semnalate de specialiști

Noi simptome Covid-19, identificate la copii. Care sunt pericolele semnalate de specialiști
Noi simptome grave Covid-19, apărute la copii Sursă foto: Foto: GettyImages

Evoluția infecției cu Covid-19 alertează specialiștii, astfel că s-au descoperit simptome noi în rândul copiilor. Potrivit ultimelor informații oferite de medici, jumătate dintre copiii care devoltă sindrom inflamator multisistemic se prezintă cu simptome neurologice, deloc de neglijat.

Halucinații, confuzii și tulburări de vorbire

Potrivit cercetărilor efectuate de academicieni UCL de renume internaționa, aceste simptome includ dureri de cap, encefalopatie și halucinații.

În urma unui studiu recent, s-a constat că mulți copii cu acest sindrom dezvoltă, de asemenea, simptome neurologice, cum ar fi halucinații, confuzie, tulburări de vorbire, precum și probleme de echilibru și coordonare. Studiul a fost realizat pe 46 de copii internați într-un spital din Londra și a reieșit că 24 dintre aceștia prezentau aceste simptome neurologice pe care nu le mai experimentaseră până acum, potrivit The New York Times.

Autorul principal al studiului, mdicul Omar Abdel-Mannan, a dezvăluit că în urma acestui sindrom recunoscut post Covid-19, mulți copii suferă de diverse simptome neurologice, dar și psihice.

„În ceea ce privește sindromul inflamator care se dezvoltă după ce copiii sunt infectați cu coronavirus, aflăm modul în care această boală îi afectează și la ce trebuie să fim atenți. Am constatat că mulți copii au prezentat simptome neurologice care implică atât sistemul nervos central, cât și cel periferic”, a dezvăluit acesta.

La câteva săptămâni după contactarea Covid-19, mulți copii dezvoltă sindromul inflamator multisistem, despre care oamenii de știință credeau la începutul pandemiei că este vorba despre boala Kawasaki. Recunoscut ca un sindrom post-Covid care ar afecta unul din 5.000 de copii la aproximativ 4 săptămâni după testarea pozitivă a coronavirusului, acesta se caracterizează cel mai adesea prin erupții cutanate, o temperatură de până la 40 ° C, tensiune arterială foarte scăzută, dureri abdominale sau diaree .

Cum au fost rezolvate probleme semnalate

Pentru cei 24 de copii care au dezvoltat aceste simptome îngrijorătoare, problemele neurologice s-au rezolvat în principal atunci când au fost tratate simptomele fizice. Toți au avut dureri de cap, 14 au avut encefalopatie, care este o inflamație a creierului care implică confuzie sau probleme cu memoria sau atenția, iar șase au avut halucinații, atât vizuale, cât și auditive.

Unul dintre pacienți a avut, de asemenea, leziuni ale nervilor periferici, rezultând simptomul „piciorului căzut”, necesitând utilizarea unor cârje, precum și o recomandare pentru un transplant de nerv, a dezvăluit doctorul Abdel-Mannan. Cercetătorii au dezvăluit că majoritatea copiilor afectați nu erau albi, două treimi erau de sex masculin, iar vârsta medie era de 10 ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI