Noi restricții pentru jucătorii de tenis, anunțate de ATP. Vor avea drept de joc la turneele din Italia, însă nu vor avea acces la vestiare

Noi restricții pentru jucătorii de tenis, anunțate de ATP. Vor avea drept de joc la turneele din Italia, însă nu vor avea acces la vestiare
Noi restricții pentru jucătorii de tenis nevaccinați

După cazului lui Novak Djokovici în Australia, ATP a emis un document cu noi restricții pentru jucători, la viitoarele turnee din Italia. Tenismenii nevaccinați vor avea permisiunea să joace, însă nu vor avea acces la facilitățile complexului sportiv.

Noi reguli pentru jucătorii de tenis

Pentru a participa la următoarele turnee din Italia, jucătorii de tenis sunt obligați să prezinte un test Covid negativ, la fiecare 48 de ore. Sportivii vor avea acces doar pe terenul de tenis, însă nu pot intra în vestiare și nu vor putea beneficia de facilitățile complexului, precum sală de sport, cafenele etc. Totodată, nu vor avea acces nici în restaurantele sau hotelurile rezervate competiției.

Doar antrenorii vor fi acceptați la locul turneului, din echipele de asistență a jucătorilor de tenis nevaccinați. De asemenea, este interzis accesul în complex pentru partenerii sau membrii familiilor jucătorilor care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19. Deocamdată, organizatorii încă poartă discuții privind aplicarea pe plan mai larg a acestor reglementări, la evenimentele care vor avea loc în viitor.

Regulile depind și de restricțiile impuse de guvern. Sportivii care vor să participe la turneele din Franța nu vor avea acces dacă nu sunt vaccinați. În Italia, cea mai importantă competiție este organizată în Roma, între 2 și 15 mai. Doi jucători din Top 100 ATP și o jucătoare din Top 100 WTA sunt nevaccinați, potrivit unor date actualizate și prezentate de The Telegraph.

Novak Djokovic, cheltuieli mari de judecată

După ce i-a fost interzis să participe la Australian Open, Novak Djokovic a fost obligat de magistrați să plătească cheltuielile de judecată în valoare de 500.000 de dolari. Cu toate acestea, sportivul a reușit să scape de uriașele cheltuieli. Conform presei britanice, organizatorului evenimentului ar urma să suporte integral cheltuielile.

„Organizatorii Australian Open, care primesc milioane de dolari din fonduri publice în fiecare an, au acceptat să plătească cheltuielile de judecată ale vedetei sârbe deportate.

Ceea ce oamenii nu ştiu este că Tennis Australia plăteşte costurile judiciare, nu Novak. Ei primesc fonduri guvernamentale pentru eveniment, aşa că în cele din urmă i se vor plăti taxele legale, chiar dacă el a pierdut”, a explicat o sursă apropiată de Tennis Australia pentru Daily Mail.

Acest lucru se datorează faptului că Tennis Australia primește fonduri publice pentru a organiza turneul Grand Slam, sume de bani care provin din buzunarele contribuabililor. Totodată, se primesc fonduri și pentru eventualele dispute legale în care sportivii ar putea intra.