Noi restricții în România de la 1 august. Guvernul Orban, anunț de ultimă oră

Noi restricții în România de la 1 august. Guvernul Orban, anunț de ultimă oră
Noi restricții în România de la 1 august. Guvernul Orban, anunț de ultimă oră

Guvernul Orban s-a reunit, miercuri seară, pentru a adopta modificările la starea de alertă prin introducerea de noi restricții, începând cu 1 august. CNSU: Mască pe stradă, activități comerciale nocturne interzise, distanțare pe plajă.

Guvernul Orban, anunț de ultimă oră. Premierul, noi precizări despre restricțiile propuse

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat marți o nouă hotărâre pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus la nivelul spațiilor/activitățiilor unde există un rist crescut de infectare.

  • Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.
  • Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
  • Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00-06.00.

  • Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.
  • În afara intervalului precizat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.
  • Distanța mai mică de 2 metri pe plajă între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).
  • Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

Declarații Orban

„Ieri am avut întâlnirea CNSU, la propunerea specialiştilor, am formulat câteva prouneri pentru Guvern, pentru a fi aprobate în cadrul Hotărârii de Guvern privind starea de alertă.

Principalele prevederi sunt: limitarea programului la terase, care va fi decisă la propunerea Comitetelor Judeţene, pentru acele localităţi, judeţe, unde există riscul de transmitere a virusului.

Pentru terase, limitarea numărului de persoane în funcţie de numărul de scaune care există pe acea terasă. Sunt terase care se transformă în cluburi”, a declarat premierul în ședința de guvern de miercuri seară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI