Noi probleme în România. Cel mai mare producător de carne de porc, focar de coronavirus. S-a închis fabrica
Aproximativ 100 de angajați au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. Cel mai mare producător de carne de porc din România și-a suspendat activitatea.
Noi probleme în România. Cel mai mare producător de carne de porc, focar de coronavirus. S-a închis fabrica
Abatorul Freidorf din Timișoara, divizia carne proaspătă și-a suspendat temporar activitatea.După implementarea unui program de testare a personalului au fost depistați pozitiv cu coronavirus 99 de angajați. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Timiș s-au testat 804 angajați.
„Până la această dată, la nivelul întregii unități, sunt confirmate 99 de persoane. (…) Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare, personalul de specialitate din cadrul DSP Timiș fiind în teren pentru a lua toate măsurile limitării focarului. Deoarece persoanele depistate pozitiv nu prezintă simptome care pună probleme medicale deosebite, acestea se află în izolare”, potrivit reprezentanților DSP Timiș.
Aceștia au adăugat că din totalul de 804 teste prelevate au rezultatele pentru aproximativ 500, iar restul sunt în lucru. Smithfield România a implementat un program amplu , protocoale și măsuri de protecție pentru prevenirea COVID-19.
Măsurile luate pentru prevenirea coronavirusului
„Aceasta este o măsură suplimentară luată pentru siguranţa şi sănătatea angajaților. Toți angajații vor fi remunerați integral în această perioadă”, se arată într-o declarație de presă de pe site-ul Smithfield.
Planul de prevenire include măsuri specifice de distanțare socială, dezinfectare riguroasă și obligativitatea purtării echipamentelor de protecție. Grupul activează în România din anul 2004, după ce a achiziționat fostul combinat COMTIM, din Timișoara și compania Agrotorvis.
Smithfield a investit 600 de milioane de dolari în capacitățile de creștere a animalelor și în abatorul tehnologizat. Compania are în județele Timiș și Arad 46 de ferme, peste 2300 de angajați și produce cumulat peste 1,2 milioane de porci comerciali pe an, potrivit datelor site-ului Smithfield. Grupul a dezvoltat un model de afacere integrală, funcționând cu divizia ferme, divizia carne proaspătă și Elit, un producător de mezeluri intrat în portofoliu anul trecut.