Noi măsuri de relaxare, începând cu 1 iulie. Cum va arăta viața românilor în doar câteva zile

Noi măsuri de relaxare, începând cu 1 iulie. Cum va arăta viața românilor în doar câteva zile
Ce restricții vor fi relaxate de la 1 iulie. Anunțul lui Florin Cîțu

După o perioadă plină de provocări și restricții apar și primele vești bune care ne oferă speranța revenirii la o viață mai aproape de normalitate. În cursul serii de ieri, premierul Florin Cîțu a anunțat noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare la data de 1 iulie. Potrivit acestuia, schimbările ar trebui să fie adoptate în sedința de Guvern de joi.

Ce măsuri de relaxare vor intra în vigoare de la 1 iulie

Premierul României a reamintit în cursul serii de marți că printre relaxările de la 1 iulie se regăsește și redeschiderea târgurilor și talciocurilor.

Întrebat dacă există șanse ca măștile să fie eliminate și din spațiile închise, acesta a explicat că nu sunt propuneri în acest sens, dar nu neagă că ar fi de acord cu acest lucru, în anumite condiiții, dacă toată lumea din încăpere ar fi vaccinată.

„Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie. Decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern”, a declarat Florin Cîţu, marţi seară, într-o intervenție la TVR 1.

Pe lângă relaxările menționate mai sus, românii se vor putea bucura de mult mai multe libertăți. Astfel, ei vor putea participa la evenimente cu un număr de 2500 de invitați, cum ar fi concertele, cu condiția ca fiecărui om să i se asigure spațiu de 2 metri.

În plus, grupurile de persoane care vor avea voie să se plimbe pe stradă se mărește la un număr de 10 cetățeni, nefiind obligatoriu să facă parte din aceeași familie.

O altă veste excelentă este aceea că cinematografele, teatrele și sălile de spectacole vor putea să funcționeze fără o limită de persoane, cu condiția ca toată lumea să poarte mască.

Ce alte surprize li se pregătesc românilor

În ceea ce privește mediul de afaceri și organizarea conferințelor și a workshopurilor, este permisă participarea a 100 de persoane în spațiul închis și a 150 d epersoane în spațiul deschis. Participanții sunt obligați, însă, să poarte mască.

Odată cu mult așteptata relaxare de la 1 iulie, se dă undă verde pentru mai multe surse de distracție, atât în rândul copiilor, cât și în al adulților.

Locurile de joacă vor putea funcționa la o capacitate de 70%, însă părinții vor trebui să facă dovada vaccinării. De asemenea, stadioanele vor putea găzdui suporteri la 50% din capacitate, iar hotelurile nu vor mai avea restricții în interior. Piscinele din interiorul hotelurilor vor fi și ele redeschise la capacitate maximă.

Nunțile, botezurile și petrecerile private vor putea să se desfășoare fără restricții, atâta vreme cât participanții sunt vaccinați, potrivit antena3.ro.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI