Noi dovezi la 27 de ani de la moartea Prințesei Diana. Detaliul tulburător care a ieșit la iveală: “În întreaga mea carieră nu cred că am mai văzut alta”

de: Andrei Simion
25 08. 2024

Rana pe care Prințesa Diana a suferit-o a fost descrisă ca fiind extrem de mică și foarte rară, potrivit unui medic legist care a examinat dovezile și a detaliat concluziile într-o nouă carte. Acesta susține că moartea ei reprezintă un „exemplu clasic” al unui caz în care totul a mers pe dos. Pe 31 august se vor împlini 27 de ani de la teribilul accident.

Ce detaliu tulburător a ieșit la iveală, după 27 de ani de la moartea Prințesei Diana

Leziunea fatală suferită de Prințesa Diana a fost extrem de mică, situată „în locul nepotrivit” și atât de rară încât un cunoscut patolog legist nu a mai întâlnit niciodată una similară, conform unui volum scris de Dr. Richard Shepherd, relatează The Express.

El afirmă că Prințesa de Wales, care a decedat într-un accident de mașină la Paris în 1997, ar fi supraviețuit dacă ar fi fost purtătoare a centurii de siguranță.

Patologul sugerează că, dacă mama prinților William și Harry ar fi fost securizată pe bancheta din spate a mașinii, ar fi fost văzută în public abia două zile mai târziu cu fracturi și vânătăi. Dr. Shepherd, care a analizat dovezile în acest caz, a declarat că ruperea letală a unei vene dintr-unul dintre plămânii Dianei a fost extrem de rară și a respins teorii ale conspirației legate de moartea ei.

Dr. Shepherd, care a analizat dovezile în acest caz, a afirmat că ruptura minoră și fatală a unei vene dintr-unul dintre plămânii Dianei a fost extrem de rară și a respins teoriile conspirației legate de moartea acesteia.

Ce scrie în cartea sa „Cauze nenaturale”

În cartea sa Unnatural Causes (Cauze nenaturale), care va fi disponibilă anul viitor în primăvară, patologul a scris: „Leziunea ei specifică este atât de rară încât în întreaga mea carieră nu cred că am mai văzut alta. A fost o rană foarte mică, în locul nepotrivit”.

Într-un articol publicat în Mail on Sunday, Dr. Shepherd a descris moartea Prințesei de Wales ca fiind un „exemplu clasic” al cazurilor „dacă ar fi fost”. El a explicat că, dacă ar fi purtat centura de siguranță, dacă impactul cu scaunul din față ar fi fost la un alt unghi sau la o viteză mai mică, și dacă ar fi fost transportată imediat cu ambulanța după accidentul din tunelul Pont de l’Alma, rezultatul ar fi putut fi diferit.