Noi dezvăluiri cutremurătoare din spitalul groazei. Cine era bărbatul care urla disperat după ajutor înainte să moară. Video

Noi dezvăluiri cutremurătoare din spitalul groazei. Cine era bărbatul care urla disperat după ajutor înainte să moară. Video
Vasile Moga, batranul care urla după ajutor

Imaginile surprinse în spitalul Reșița au marcat o țară întreagă, mai ales că acestea s-au făcut publice de 1 Decembrie, ziua în care sărbătorim Ziua Națională a României. În acest moment, românii și-au dat seama încă o dată că sistemul medical este unul depășit, vechi, parcă din altă epocă, iar pacienții sunt tratați ca niște animale a căror moarte se așteaptă din clipă în clipă. În urma neregulilor descoperite în spitalul groazei, apar rând pe rând noi informații cu privire la pacienții lăsați să agonizeze pe holurile reci ale unității medicale. Unul dintre cazuri este cel al lui Vasile Moga, un bătrân care nu a mai rezistat tratamentului inuman la care a fost supus.

Vasile Moga și-a implorat familia să îl ia acasă

Potrivit investigațiilor realizate de observatornews.ro, a ieșit la lumină povestea tragică a vocii care se auzea pe holuri în filmările din spitalul din Reșița. Acel om suferind, cu puterile sfârșite și fără ajutor se numea Vasile Moga, un bărbat, în vârstă de 77 ani, care se mândrea cu două lucruri: că a fost miner și cî este bunic a șase nopți.

Printre scenele filmate în spitalul terorii, Vasile Moga a fost surprins cum urla după ajutor și își striga soția să vină să îl ia de acolo: „Marie, hai odată să mă iei de aici, că nu mai pot„. Bătrânul a fost lăsat să agonizeze pe cimentul rece, fără ca cineva să îi ofere o șansă la viață. Singurele care au încercat să îl ridice pe bărbat au fost două asistente, care în final au renunțat, căci bărbatul era prea greu pentru ca ele să îl poată mișca.

Deși au chemat în sprijin alte ajutoare, nimeni nu și-a luat din timpul său pentru domnul Moga. Câteva ore mai târziu, bărbatul se stingea din viață, lăsând în urma sa o amărăciune adâncă trăită de familie și de toți cei care au văzut imaginile dure.

Rudele bărbatului sunt devastate

În urma filmărilor tragice, reporterii de la observatornews.ro au luat legătura cu familia bărbatului mort din cauza sistemului. Aceștia au povestit pe rând ultimele interacțiuni avute cu bărbatul, iar toate au același lucru în comun: bărbatul cerea disperat să fie luat acasă din acel calvar.

Din păcate, în locului poate fi oricare dintre noi sau dintre părinții noștri, iar această realitate crudă nu poate fi schimbată prea curând.

„Da, de trei ori m-a strigat. Eu doi ani de zile am avut grijă de el. Eu de mine, eu de el, cum putem. Nu l-am strigat decât puiul mamii!”, a declarat Maria, soția bărbatului al cărui nume se aude în înregistrare.

Întrebată de reporterii de la Observator ce mesaj are pentru cei responsabili de sistemul de sănătate, soția bărbatului a transmis un răspuns scurt care spune multe: “Ştiţi ce le transmit? Să nu ajungă în situaţia aia”.

Minodora, fiica pacientului, a povestit că bărbatul i-a spus pe nume, pe semne că era foarte conștient cu cine vorbește, și a rugat-o de mai multe ori să vină să îl ia de acolo.

“A zis Minodora, deci mi-a zis pe nume, Minodora, ia-mă acasă. Dar mă iei, mă iei? Exact aşa disperat striga. Zic bine tăticule, să te faci bine. El probabil a înţeles că mâine îl iau de acolo. A zis de vreo două, trei ori, atât de bucuros, dar mă iei? Și a închis telefonul.

Am luat-o pe mama, am fost sâmbătă, l-am luat, mi-a dat, l-am recunoscut, direct la cimitir l-au dus”, a povestit fiica acestuia.

Vezi imaginile filmate în care Vasile Moga urlă pe holuri după ajutor AICI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI