22 nov. 2023 | 08:24

Noi detalii în cazul asasinatului lui Ioan Crișan. Cazul din Arad, încă în desfăşurare după doi ani. Cine l-ar fi ucis pe afacerist

News
Noi detalii în cazul asasinatului lui Ioan Crișan. Cazul din Arad, încă în desfăşurare după doi ani. Cine l-ar fi ucis pe afacerist
Ioan Crișan, ucis într-un atentat cu bomba

La peste doi ani de la tragicul asasinat al afaceristului Ioan Crișan din Arad, anchetatorii au dezvăluit că se află pe urmele unei noi piste care ar putea duce la prinderea făptașilor. Ioan Crișan a fost ucis într-o explozie devastatoare produsă de o bombă montată în mașina sa, iar de atunci, nicio persoană nu a fost trasă la răspundere în fața justiției pentru această crimă, în ciuda așteptării disperate a familiei de a afla un răspuns.

Pista pe care merg autoritățile în identificarea presupușilor criminali

Ioan Crișan și-a găsit sfârșitul într-o zi fatidică, sâmbătă, 29 mai 2021, când mașina sa a fost distrusă într-un atac cu bombă pe o stradă din Arad. Necropsia ulterioară a confirmat identitatea omului de afaceri și a relevat că acesta a murit în doar câteva secunde după ce vehiculul său a fost făcut bucăți de explozie.

De-a lungul a doi ani de investigații intense, autoritățile au reușit să adune informații care le-au orientat atenția către o posibilă rețea internațională de infractori implicați în asasinat. Surse din cadrul anchetei indică faptul că făptașii ar putea avea legături și în afara țării, alimentând suspiciuni privind o conspirație bine organizată.

Familia lui Ioan Crișan și comunitatea au exprimat frustrare față de întârzierea procesului de aducere în fața legii a celor vinovați. Avocații lor au solicitat, de asemenea, autorităților să intensifice eforturile și să colaboreze cu agențiile internaționale pentru a aduce făptașii în fața justiției.

Procurorul general al României a făcut recent declarații, menționând că au fost audiate peste 400 de persoane în legătură cu acest caz, însă investigația pare să fie încă în același stadiu. Într-o turnură surprinzătoare, conform informațiilor obținute de Gândul, o nouă ipoteză de lucru se conturează în investigație.

Potrivit sursei citate, anchetatorii iau în calcul posibilitatea ca Ioan Crişan să fi fost victima unei răzbunări organizate de mafia rusă din Republica Moldova. Conform acestei teorii, omul de afaceri ar fi fost implicat într-un furt uriaș, sprijinit de anumiți polițiști corupți, astfel ar fi furat un tir plin cu țigări de contrabandă de la traficanții de tutun.

Cine a fost audiat până acum în cazul crimei de la Arad

Autoritățile competente intensifică eforturile în investigarea atentatului cu bombă din Arad, colaborând strâns cu autoritățile altor state. Alex Florin Florența, procurorul general al României, a declarat că solicitările de ajutor au fost trimise inclusiv către Ucraina, Republica Moldova și Serbia, având în vedere informațiile care indică că cetățeni străini din cercul suspecților ar fi părăsit țara și ar putea fi în aceste state.

Deși au trecut doi ani de la tragicul eveniment, anchetatorii au adunat un impresionant număr de declarații, peste 400 de persoane, printre care prieteni, cunoscuți, parteneri de afaceri și persoane cu care victima ar fi avut conflicte în trecut. Cu toate acestea, investigația se confruntă cu provocări în identificarea și audierea directă a persoanelor din cercul de suspecți.

”Anchetatorii români colaborează cu alte state și au cerut ajutorul inclusiv Ucrainei, Republicii Moldova sau Serbiei, deoarece sunt informații că cetățeni străini din cercul suspecților ar fi reușit să plece către aceste state la scurt timp după atac.

Până acum au dat declarații 400 de persoane (prieteni, cunoscuți, parteneri de afaceri sau persoane cu care acesta avusese conflicte în trecut. Au fost sute de ore de înregistrări, dar momentan nu s-a ajuns la audierea unor persoane din cercul de suspecți”, a declarat procurorul general, subliniind complexitatea investigației.

Parteneri
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Redactia.ro
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Andrei Caramitru îi umilește pe românii care câștigă mai puțin de 1.500 de euro
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
UNGURII ne dau lecții. Cum ne face Ungaria de rușine. Situația e dramatică
Capital.ro
Mâna Maicii Domnului, planta-minune care are beneficii extraordinare asupra sănătății | Puțină lume știe ce boli poate vindeca
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
CALCUL pentru PENSIE! MODELUL pentru RECALCULARE de la Casa de PENSII
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro