Noi detalii frapante despre moartea lui Petrică Mîţu Stoian: ”Contraindicație la camera hiberbară”

de: Ștefan R. Apostol
07 11. 2021

Aseară, aflat la Terapie Intensivă în spitalul de la Reșița, celebrul solist Petrică Mîțu Stoian avea să înceteze din viață. Fusese internat de urgență după ce starea sa de sănătate se degradase rapid. Artistul venea de la o clinică privată unde vroia să se trateze post-covid. Primele date spun că la respectiva clinică artistul ar fi fost supus unor tratamente cu camera hiperbarică. Se pare că acest lucru s-ar putea să se dovedească a-i fi fost fatal pentru plămânii, și-așa afectați, ai regretatului rapsod.

Noi informații despre cauza decesului regretatului artist Petrică Mîțu Stoian

După ce a fost depistat pozitiv la infecția cu covid, Petrică Mîțu Stoian se vindeca, dar ar fi rămas cu ceva sechele de pe urma bolii. Astfel că decide să se retragă pentru o perioadă și să meargă la o clinică privată din Caraș-Severin pentru tratamente post-covid.

În urma unor complicații agravante este dus de urgență la Spitalul Județean Reșița și internat direct în secția ATI. Conform declarațiilor medicilor care l-au tratat, Petrică Mîțu Stoian a făcut un șoc septic sever, fiind diagnosticat și cu o bronho-pneumonie severă. Din combinația celor două, și deja cu organsimul slăbit, Petrică Mîțu Stoian nu a mai reușit să treacă peste probleme, și aseară în jurul orei 20:30 era anunțat decesul.

Familia lui Mîțu Stoian a cerut autopsia

La 24 de ore de la tragicul eveniment, sora regretatului artist a cerut să i se facă autopsie. La ultimul CT i-ar fi ieșit în dreptul plămânilor bule de gaz, după cum spun medicii. Specialiștii spun că această situație ar fi putut să apară în urma tratamentelor făcute la clinica privată cu camera hiperbarică.

Printre cei care au încercat să analizeze datele, pe baza decalrațiilor de până acum, și fără doezi concrete, s-a numărat și Voichița Lăzureanu, medic infecționist la spitalul Victor Babeş din Timişoara. Medicul, conform celor de la Atena 3, spune că într-o asemenea situația, cum era cea a lui Petrică Mîțu Stoian, nu ar fi fost indicat un astfel de tratament.

„Această terapie cu oxigen, sau terapie hiperbară, noi nu o efectuam în spital. Nu cred că tratamentul anticoagulant a avut vreun fel de influență asupra acestui tip de tratament. Ca şi contraindicație din ceea ce am citit despre camerele hiperbare, intră şi infecțiile, adică sindromul febril pentru că nu ști ce ascunde şi poate fi şi o infecţie pulmonară şi atunci nu este bine să se vină cu oxigen în plus.

(..) Dacă aceea a fost preexistentă nu mai trebuia să se aplice acest timp de terapie. Dar, atât timp că nu avem informaţii necropsice este greu de spus. De exemplu, astmul şi boala cronică de plămâni BPOC are contraindicație de această cameră hiperbară. Trebuie să știm istoricul medical al pacientului, trebuie consultat bine pacientul şi efectuată o radiografie pulmonară înainte de a băga omul în acea cameră hiperbară”, a explicat medicul Voichița Lăzureanu, conform Antena 3.