Ninsori puternice şi polei în România. Zonele pentru care a fost emis Cod Galben de vreme rea

de: Sabina Anastasia
02 12. 2022

Ninsori puternice şi polei în România. 11 județe din țară se află, la momentul redactării acestui articol, sub COD GALBEN de vreme rea. Meteorologii anunță că vremea se va menține rece în Capitală, în următoarele zile. Cum vor evolua temperaturile în restul țării. În ce regiuni precipitațiile vor lua forma fulgilor de zăpadă.

Ninsori puternice şi polei în România

11 județe din România se află sub COD GALBEN de lapoviță, ploaie și ninsoare, la momentul redactării acestui articol. Vremea nu se va schimba mult nici în următoarele zile. Temperaturile vor fi tot scăzute, potrivit specialiștilor de la ANM. Va exista risc ridicat ca pe drumurile din țară să se formeze polei.

În Moldova și în zona Carpaților Orientali se vor semnala precipitații slabe mixte. Cu alte cuvinte, se vor manifesta ploaie și lapoviță în zonele de deal, iar în cele de munte ninsoare. Între timp, în estul Munteniei, nordul Dobrogei și în Transilvania vor avea loc depuneri de polei.

În Capitală, meteorologii anunță vreme rece. Totuși, temperaturile în zonă sunt apropiate de specificul perioadei. Valorile termice nu vor crește mult în weekendul 3-4 decembrie. Maximele se vor situa în jurul a 5 grade Celsius, potrivit meteorologului Alina Șerban.

Specialista de la ANM a explicat cum va evolua situația meteorologică și în următoarele zile. În general, vor exista fluctuații de temperaturi. Află în rândurile de mai jos cum va fi vremea în țară, pe regiuni.

Cum va fi vremea în următoarele zile

„Temperaturile variază de la o zonă la cealaltă. Vorbim de zona Moldovei, unde avem un COD GALBEN de polei. Temperaturile sunt, în mare parte, negative. În condițiile în care mai apare și ploaie, evident că se va forma polei.

Zona de vest este o excepție, în condițiile în care temperaturile sunt mai ridicate de atât. Și în zilele următoare vor crește (temperaturile – n.r.) în regiunile intracarpatice, Banat, Crișana, Maramureș și chiar și Transilvania. Aici se vor înregistra până la 13 grade pe timpul zilei. Acolo, cerul se va degaja din când în când.

În regiunile extracarpatice, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, în următoarele zile, la fel ca și astăzi (vineri – n.r.). Vremea va fi închisă. Nebulozitatea va fi destul de persistentă, chiar dacă precipitațiile vor fi din ce în ce mai puține. Acestea vor determina ca regimul termic pe timpul zilei să fie modest, chiar și pentru această perioadă”, a spus meteorologul Alina Șerban, într-o intervenție televizată la Antena 3.

Ce temperaturi vor fi de Crăciun

Este prea devreme să vorbim despre cum va fi vremea de Anul Nou. Totuși, specialiștii ANM au emis o prognoză cu privire la evoluția vremii în perioada Crăciunului. Potrivit sursei citate, în săptămâna Crăciunului se vor înregistra temperaturi ușor ridicate în anumite zone din țară. Vor fi și regiuni în care valorile termice se vor menține la specificul perioadei.

Citește și: Vremea, din nou la extreme! Ce se întâmplă cu temperaturile în zilele următoare. Avertismentul meteorologilor

Vor exista, potrivit meteorologilor, anumite tendințe deficitare în cazul precipitațiilor. Per total, însă, săptămâna Crăciunului nu va veni la pachet cu niciun fel de excese – nici din punct de vedere al temperaturilor, nici al precipitațiilor.