Nimeni nu mai are voie să iasă din casă. Localitățile din România unde s-a instaurat carantina
Nimeni nu mai are voie să iasă din casă în două localități din Cluj, unde a fost instaurată carantina. Potrivit unui ordin al Prefecturii Cluj, localitățile Săvădisla și Sic din județul Cluj intră în carantină din dimineața zilei de sâmbătă, 24 octombrie, pe fondul creșterii infecțiilor cu COVID-19.
S-a instaurat carantina în două localități din Cluj. Nimeni nu mai are voie să iasă din casă
În două localități din Cluj se instituie carantina, astfel că locuitorii nu mai au voie să iasă din case. Este vorba despre localitățile Săvădisla și Sic, care, potrivit unui ordin al Prefecturii Cluj, intră în carantină.
De la ora 05:00 autorităție au informat și îndrumat localnicii, potrivit lui Mircea Abrudean, Prefectul Clujului.
Cele două localități intră în carantină începând cu orele 24:00 ale zilei de astăzi
Localitățile Sic și Săvădisla intră în carantină începând de sâmbătă, 24.10.2020, ora 00:00, după ce rata de infectare a crescut în ultimele zile.
Astfel, pentru a se deplasa, localnicii vor trebui să completeze un formular pe propria răspundere, care va fi pus la dispoziția lor de către autoritățile locale.
Numărul de infecții în localitățile respective depășesc cu mult cifrele de la care se instituie scenariul roșu
CJSU a cerut Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Comandantului Acțiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală, începând din 24 octombrie la ora 00:00, pentru 14 zile a celor două comune unde rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 8,73 cazuri la 1.000 de locuitori (Sic), respectiv 6,30 cazuri la 1.000 de locuitori (Săvădisla).
De asemenea, locuitorii celor două localități clujene care vor intra în carantină din această noapte, vor trebui să respecte mai multe reguli.
Ce măsuri se impun în Săvădisla și Sic
-identificarea tuturor persoanelor cu domiciliul, reşedința ori cu adresa declarată în zonele menționate şi introducerea acestora în bazele de date dedicate;
-limitarea la maximum a deplasării persoanelor şi monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri
-evaluarea de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj a oportunității şi prioritizării de testare a persoanelor şi transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare şi personal de specialitate către Institutul Național de Sănătate Publică/Ministerul Sănătății;
-stabilirea, prin grija administrațiilor publice locale din unitățile administrativ-teritoriale Sic și Săvădisla şi a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a rutelor ocolitoare, căilor majore de circulație care tranzitează zona şi aducerea la cunoştința populației prin mijloacele mass-media locale a acestei măsuri;
-asigurarea ordinii publice se asigură de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj sau Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, după caz;