Adio, vouchere pentru bucureșteni. Nicușor Dan refuză să mai ofere ajutoare din partea Primăriei: „Nu susțin”

Adio, vouchere pentru bucureșteni. Nicușor Dan refuză să mai ofere ajutoare din partea Primăriei: „Nu susțin”
Nicușor Dan, despre tăierea voucherelor pentru cetățeni. Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Nicușor Dan vine cu informații menite să dezamăgească cetățenii care l-au votat în speranța un trai mai bun. Pe lângă faptul că problemele sitemului de termoficare nu s-au rezolvat, actualul primar este mai decis ca oricând să organizeze diferit de fosta administrație bugetul de la Primărie. Acesta a anunțat categoriile de vouchere pe care nu le consideră esenșiale, astfel încât să fie susținute de stat.

Cine sunt bucureștenii care nu vor mai beneficia de ajutor din partea statului

Nicușor Dan vine cu vești mai puțin bune, care afcetează în primul rând copiii. Dacă în timpul mandatului Gabrielei Firea, cei mici erau susținuți pe anumite segmente de nevoi cu bani de la stat, actualul primar consideră inoportune anumite beneficii. Printre acestea se numără voucherele pentru ochelari, pentru servicii stomatologice, pentru biciclete, dar și altele.

„Decizia este la Consiliul General. Vouchere pentru ochelari nu susțin, vouchere pentru dinți nu susțin, vacanțe, nu susțin, Materna susțin.

Programul pentru biciclete e un program oprit în acest moment, susțin crearea de piste pentru biciclete și susțin un tranport alternativ cât mai dezvoltat și chiar în PNRR există un proiect pentru piste de bicilete, dar să dai oamenilor bani pentru biciclete când ei nu au ce să facă cu ele e absurd”, a transmis Nicușor Dan.

Nicușor Dan, de neînduplecat în fața problemelor cetățenilor

Potrivit deciziilor pe care le anunță, Nicușor Dan pare să țină mai mult cu statul decât cu cetățenii. Din dorința de a economisi cât mai mulți bani, primarul Bucureștiului dorește să se dezică inclusiv de stimulentele pentru persoanele cu handicap. Acesta consideră că cetățenii cu aceste probleme de sănătate ar trebui, mai degrabă, să fie susținuți de primăriile de sector.

„Eu susțin într-o oarecare măsură aceste stimulente cu mențiunea că este o zonă care, așa cum este structura administrației, ar trebui să revină mai degrabă sectoarelor, decât Primăriei Municipiului București, deci este o decizie pe care trebuie să o luăm împreună cu Consiliul General, pentru că ei votează bugetul, împreună cu sectoarele, și împreună cu Guvernul, pentru că Guvernul propune Parlamentului alocarea financiară pentru Primăria Capitalei și pentru cele de sector.

În propunerea de buget pe care am făcut-o sunt prevăzute 100 de milioane, care sunt datorii pe stimulente, adică banii necesari pentru a ajunge la zi cu aceste stimulente, și sunt prevăzute stimulentele până la jumătatea anului 2021”, a declarat acesta în cadrul unei conferinței de presă.