Nicușor Dan, noi promisiuni pentru bucureșteni după incendiul de la Matei Balș. Ce vrea să facă pentru spitalele din Capitală

Nicușor Dan, noi promisiuni pentru bucureșteni după incendiul de la Matei Balș. Ce vrea să facă pentru spitalele din Capitală
Nicușor Dan, primisiuni după incendiul de la Matei Balș Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Incendiul devastator de la Matei Balș a readus în prim plan problemele grave cu care se confruntă sistemul medical românesc. Din păcate, această tragedie a avut loc la câteva luni distanță de evenimentul dureros de la Piatra Neamț, acolo unde alte zece persoane au murit carbonizate în secția ATI. Cu puțin timp în urmă, Primarul General al Capitalei a anunțat ce planuri bugetare are pentru 2021.

Motivul incendiului de la Matei Balș

După ce a câștigat alegerile locale din 2020, promițând căldură și apă caldă pentru bucureșteni, Nicușor Dan a picat clasa la capitolul “îndeplinirea promisiunilor”. Din păcate, din cauza unor moșteniri din vechea administrație, cum spune acesta, Capitala este înghețată.

Locatarii multor blocuri din București fac țurțuri în propriile apartamente, fără a se putea face demersuri în rezolvarea acestei situații.Potrivit noului primar ales, o temperatură decentă pentru toată lumea ar putea avea urmări grave pentru tot orașul, așa că mulți dintre bucureșteni s-au sacrificat pentru binele colectiv.

După nemulțumirile locuitorilor, incendiul din Matei Balș a reactivat revolta oamenilor, dat fiind faptul că motivul izbucnirii focului ar fi o aerotermă folosită de pacienți pentru a se încălzi în saloane.

În urma aflării posibilelor motive, Nicușor Dan este una dintre persoanele arătate cu degetul pentru cele întâmplate. Chiar dacă nu are o vină directă, se pare că acesta s-a arătat indiferent în trecut, în momentul în care i s-au adus la cunoștină problemele privind termoficarea spitalului.

Nicușor Dan vrea să investească în spitalele din București

În această dimineață, primarul Capitalei a dezvălui că a avut o ședință cu Consiliul General, în urma căreia a decis ca o parte din bugetul alocat pentru 2021 să fie direcționat către reparația instalațiilor electrice și tehnice din cele 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei.

Este o tragedie care ne obligă să fim solidari şi, mai ales, să fim responsabili. Trebuie să îmbunătăţim siguranţa din spitale – atât cele care ţin de Ministerul Sănătăţii cât şi cele care ţin de Primăria Capitalei – şi trebuie să facem pentru asta investiţii, atât la spitalele care ţin de Ministerul Sănătăţii cât şi la cele care ţin de Primăria Capitalei.

Am avut o discuţie în această dimineaţă cu majoritatea din Consiliul General şi am decis ca în bugetul pentru 2021 să introducem un capitol care se referă atât la un audit al instalaţiilor electrice şi alte instalaţii tehnice din cele 19 spitale ale noastre cât şi bani pentru intervenţii pentru remedierea problemelor pe care le-am găsi, în eventualitatea în care le găsim”, a afirmat Nicuşor Dan la începutul şedinţei CGMB.

Pavilionul incendiat era recent renovat

În urma declarațiilor făcute de prefectul Capitalei, pavilionul mistuit de flăcări fusese de curând renovat, excluzându-se astfel posibile defecțiuni. De asemenea, Traian Berbeceanu a dezvăluit că ar putea exista probleme cu căldura și apa caldă, inclusiv în spitalul Matei Balș.

„După cum a comunicat primarul Nicușor Dan, este o problemă cu apa caldă și căldura în București. Cred că și la ”Matei Balș, însă nu știu dacă pavilionul respectiv era afectat de lipsa de căldură.

Din informațiile pe care le-am obținut în această dimineață la fața locului, pavilionul a fost recent renovat și avea instalații conform standardelor obținute la acea dată. Așteptăm rezultatele anchetelor și abia după aceea vom trage concluzii.

Din păcate, rețeaua medicală pe care o avem, infrastructura din rețeaua medicală este cea pe care o cunoaștem cu toții. Am încredere totală că vom face pași importanți în această direcție”, a declarat Berbeceanu la Realitatea Plus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI