Nicușor Dan contrazice Guvernul României: ‘Nu se pune problema carantinării în București’

Nicușor Dan contrazice Guvernul României: ‘Nu se pune problema carantinării în București’
Ce spune despre spitalele implicate in lupta covid

Autoritățile din România se pregătesc să ia noi măsuri de restricție, în contextul creșterii cazurilor covid-19.

Care este situația spitalelor implicate în lupta covid

După ce s-a vorbit despre obligativitatea certificatului verde și faptul că persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra la mall, cinema sau în spații închise, acum primarul general al Bucureștiului face noi declarații.

Nicușor Dan a făcut câteva declarații și a ținut să menționeze că din 19 spitale, 12 sunt implicate în lupta anti-covid. De asemenea, el a vorbit despre faptul că activitatea privind pandemia o coordonează CNSU și șeful instituției, adică Raed Arafat.

„Avem 19 spitale, dintre care 12 implicate în lupta anti-COVID. Am reuşit să avem în urma aprobărilor date de DSP, am reuşit să avem 54 de paturi pe ATI, mai avem 28 pe terapie intermediară. Avem cu totul peste 700 de paturi de dedicate pentru COVID-19″

Nu am vrut să intru într-o polemică cu primul ministru, cum de fapt am evitat toate aceste luni de mandat să intru într-o polemică cu coaliţia care mă susţine la Primăria Capitalei. (…) Toate criticile – am şi eu critici – vreau să le fac în cadru intern.

Coordonarea întregii activităţi pe coronavirus revine CNSU, doctorului Arafat, care coordonează CNSU, şi noi am făcut tot ce a ţinut de noi în toate etapele de când am preluat mandatul”, a precizat primarul.

Nicușor Dan, despre restricțiile din București

De altfel, el a spus că Primăria Generală a făcut tot ce a putut pentru a combate răspândirea virusului.

„Mai mult, am avut şi iniţiative, de exemplu am detaşat la un moment dat 200 de persoane la Arena Naţională, medici de medicină şcolară, am detaşat oameni la Ambulanţă.

Deci tot de a ţinut de noi am făcut în ceea ce priveşte combaterea coronavirusului. (…) Noi facem ceea ce ne spune CNSU”, a continuat el.

Cât despre restricțiile din București și aplicarea certificatului verde, Nicușor Dan a spus că există specialiști la INSP, iar autoritățile locale se subordonează efortului colectiv.

El a ținut să precizeze că nu se puna problema carantinării în vreun fel.

„Nu se pune problema carantinării în vreun fel. (…) În proporţie faţă de populaţie suntem pe locul 3-4. Cea mai importantă e media pe săptămână. Eram la 200 şi acum suntem la 5.000, ceea ceea ce e cam mult”, a explicat Nicuşor Dan.

Totodată, autoritățile spun că nu vor fi restricții decât dacă incidența trece de pragul de 6 cazuri de covid la mia de locuitori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI