Nicușor Dan, atac dur la adresa Gabrielei Firea după ce a aflat ce datorii i-a lăsat moștenire: „Am avut un primar absent”

Nicușor Dan, atac dur la adresa Gabrielei Firea după ce a aflat ce datorii i-a lăsat moștenire: „Am avut un primar absent”
Nicușor Dan o atacă pe Gabriela Firea cu privire la activitatea din PMB

Nicușor Dan este tot mai aproape de a deveni primar cu toate actele în regulă, iar acesta a tras deja primele concluzii cu privire la problemele majore cu care se confruntă Primăria Capitalei. Viitorul edil trage un semnal de alarmă cu privire la datoriile rămase „moștenire”, dar și vizavi de activitatea Gabrielei Firea din ultima lună.

Care vor fi primele lucruri de care se va ocupa în calitate de primar

Nicușor Dan a fost invitat ieri într-o emisiune la Digi24, în cadrul căreia a discutat despre problemele majore cu care se confruntă în această perioadă. Primarul și-a exprimat regretul întârzierii preluării mandatului, timp în care ar fi putut să rezolve din problemele deja existente. Potrivit lui Nicușor Dan, prioritate vor avea criza sanitară, problema căldurii și criza financiară a instituției.

Nicușor Dan continuă atacurile la adresa gabrielei Firea

De asemenea, Nicușor Dan a criticat aspru lipsa de activitate a Gabrielei Firea în timpul petrecut la Primărie până la preluarea mandatului de către acesta. Pe de altă parte, întârzierea sa la Primăria Capitalei este datorată de plângerile și cele 52 de contestații făcute de PSD.

„Am fost validat de două instanțe, s-a terminat cu cele 52 de contestații. Joi, la amiază, o să depunem jurământul – primari și consilieri generali.

Întârzierea mandatului vine din acele apeluri pe care oameni din PSD le-au făcut. (…) Suntem la o lună de la alegeri, în acest interval am avut un primar, Gabriela Firea. Ce a făcut în această lună de mandat? N-am văzut nicio poziție publică, nici pe criza sanitară, nici pe Termoenergetica. Am avut un primar absent”, a spus acesta, potrivit Digi24.

Nicușor Dan subliniază faptul că în această lună, la primărie, s-au făcut angajări și demersuri pentru a fi asigurați cei care aveau contracte temporare.

„Am informații că în companiile municipale s-au semnat contracte colective de muncă, ca să fie mai greu ca oamenii ăia să fie dați afară, am informații că s-au făcut angajări pe posturi, pentru că oamenii ăia erau unii dintre apropiați care nu aveau definitivat contractul de muncă. O să le vedem când suntem acolo, în premieră presa o să aibă acces total”, a mai dezvăluit acesta.

Primăria Capitalei are datorii de 4 miliarde

Nicușor Dan a vorbit despre principal problemă cu care se confruntă instituția Primăriei: datoriile. Acesta a explicat că există numeroase facturi neplătite, fiind estimate datorii de peste miliarde de lei.

„Există facturi întregi și drepturi care n-au fost plătite. La o estimare grosieră există o datorie curentă de vreo 4 miliarde de lei, care înseamnă practic un buget local”.

O altă problemă cu care se confruntă Capitala este poluarea și lipsa unei stații corecte de monitorizare. Potrivit acestuia, PMB are un laborator mobil pe care nu îl folosește, deși plătește mentenanță.

Nu cred că au acut vreun interes, pentru că în general poluatorii pe care i-a descoperit Garda Națională de Mediu nu sunt cine știe ce sfere de influență, sunt oameni care recuperează deșeuri, le ard. O altă parte a problemei sunt miile de locuri din București și Ilfov în care de depozitează ilegal gunoi. Asta este o problemă uriașă, pe care polițiile locale trebuie să le rezolve”, a afirmat Nicușor Dan, potrivit Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI