Nicușor Dan, anunț de ultimă oră despre deblocarea bugetului Capitalei: „Am ajuns la o formă acceptată de toată lumea”

Nicușor Dan, anunț de ultimă oră despre deblocarea bugetului Capitalei: „Am ajuns la o formă acceptată de toată lumea”
Nicușor Dan, anunț categoric despre bugetul capitalei

După lungi discuții controversate pe tema bugetului Primăriei Capitalei, Nicușor Dan a anunțat că a fost adoptată forma finală, acceptată de toată lumea. Acesta va fi redus cu un miliard, apropiindu-se în acest fel de o realitate mai tangibilă. În perioada următoare, copreședinții USR-PLUS vor aproba proiectul de buget, urmând a putea fi acoperite datorii vechi lăsate de vechea administrație.

„Nu este un buget perfect, dar e pasul necesar pentru a începe investițiile”

Nicușor Dan a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că discuțiile avute joi seară, referitoare la bugetul Capitalei, au căpătat contur, înregistrându-se progrese după ce toți membrii au ajuns la un acord comun cu privire la ajustarea sumei alocate inițial, reducând-o cu un miliard. Potrivit primarului general, bugetul stabilit nu este unul perfect, însă, reprezintă un punct de pornire pentru a achita o parte din datoriile deja existente.

Primarul Bucueștiului a ținut să le mulțumească public reprezentanților USR PLUS, PNL și PNM pentru implicare și găsirea unei soluții acceptată de toată lumea.

“Discuțiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat progresele sperate. Am convenit o serie de ajustări la proiectul de buget, ajungând astfel la o formă acceptată de toată lumea.

Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar și corect pentru a începe investițiile în Capitală și pentru a elimina datoriile și problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăți abordarea în chestiunile bugetare.

Susțin de aceea sporirea solidarității în coaliție, dar și realism maxim în privința chestiunilor dificile.

Mulțumesc liderilor și reprezentanților USR PLUS, PNL și PMP pentru contribuția la găsirea unei soluții. E posibilă convocarea în următoarele ore a unei ședințe de Consiliu General, în care vom supune din nou la vot proiectul de buget, cu modificările agreate”, a anunțat Nicușor Dan, cu puțin timp în urmă.

Violeta Alexandru, anunț despre bugetul Capitalei

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că bugetul Bucureștiului va fi votat cu anumite amendamente, astfel că, s-a decis tăierea anumitor fonduri neesențiale. Prin intermediul unui mesaj postat tot pe Facebook, aceasta și-a exprimat bucuria găsirii unei soluții care să-i mulțumească pe toți consilierii implicați

„Mă bucură, în primul rând, pentru bucureşteni, decizia conducerii USR-PLUS de a susţine, până la urmă, bugetul Capitalei. Liderii politici ai PNL Bucureşti, ai USR-PLUS, ai PMP, alături de Primarul General au avut discuţii în aceste zile şi au ajuns la un acord de susţinere a bugetului Capitalei. Şedinţa de consiliu se va convoca de îndată”, a scris Violeta Alexandru, vineri, pe Facebook.

Motivele care au creat un conflict între consilieri

Președintele PNL București a explicat că divergențele apărute nu au avut la bază intenții rele, însă fiecare partid a avut puncte de vedere diferite cu privire la modul de atragere a veniturile, ajungându-se astfel într-o conruntare direct și o instabilitate financiară privind bugetul Capitalei.

„A fost evident că niciunul dintre noi nu era de rea-credinţă, că existau explicaţii pentru fiecare măsură propusă, că nu se ascunsese în buget vreun interes obscur al anumitor cercuri de interese.

Asta s-a întâmplat atunci când era tăcere pe buget şi, de fapt, se scurgeau banii funcţie de grupurile de interese din jurul PSD. Avem opinii diferite privind şansele atragerii de venituri, se poate optimiza bugetul (şi am apreciat, o spun cu toată sinceritatea, disponibilitatea USR-PLUS de a ne apleca asupra unei minuţioase analize).

Era bine să fie optimizat pe parcursul săptămânilor de discuţii (inclusiv în Comisia de buget, unde au fost toţi consilierii de la toate formaţiunile). Ceea ce contează, până la urmă, este să avem astăzi un buget votat pentru Bucureşti.

Ne vom încadra în bugetul cu aceste tăieri şi vom analiza în continuare structura veniturilor şi a cheltuielilor pentru rectificare. PNL susţine orice măsură de optimizare a bugetului. Vom avea un obiectiv de la care nu ne abatem: atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea Bucureştiului”, afirmă Violeta Alexandru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI