Nicușor Dan, anunț de ultimă oră. Când se redeschid școlile: „Este o măsură pe care o susțin din toată inima”

Nicușor Dan anunță până când vor rămâne închise școlile

Nicușor Dan, noul primar al Capitalei, a explicat în cursul serii de joi despre situația disperată în care se află Capitala României, având o rată de incidență a cazurilor crescută. Acesta a dezvăluit cât timp vor mai rămâne închise școlile din București, urmând ca elevii să participe în continuare la cursurile desfășurate online.

“Este o măsură pe care o susțin din toată inima”

Nicușor Dan a transmis decizia finală în legătură cu redeschiderea sau nu a școlilor. Acesta a menționat că București prezintă o rată de incidență de peste 3 la mia de locuitori, motiv pentru care, cea mai corectă măsură de prevenție este ca școlile să rămână închise până când situația se va îmbunătăți și elevii vor putea reveni în siguranță la școală.

Elevii nu reușesc să păstreze distanța socială
Elevi cu măști în școli, Sursă foto: Inquam Photos: Casian Mițu

”Copiii sunt transmițători ai acestei boli. Specialiștii în care am încredere au spus acest lucru. Întrucât școlile sunt o sursă de transmitere a bolii, o măsură de siguranță, în condițiile în care suntem și în București, putem să facem și școală online, în condiții acceptabile.

Este o măsură pe care eu o susțin cu toată inima. Până când nu vom scădea acel indice sub 3, cum au stabilit specialiștii, eu susțin ca școlile să rămână închise”, a spus Nicușor Dan, la B1 TV.

Declarația lui Nicușor Dan a fost făcută după ce Gabriela Firea a solicitat redeschiderea școlilor, considerând-o o măsură nedreaptă pentru elevi și profesori.

Gabriela Firea, solicitare urgentă către noul prefect al Capitalei

Fostul primar al Capitalei s-a arătat nemulțumit de hotărârea autorităților de a închide școlile. Gabriela Firea consideră că această soluție nu va rezolva limitarea răspândirii noului coronavirus, dar în schimb, va crește frustrarea copiilor și a cadrelor didactice.

Din punctul său de vedere, soluția cea mai bună pentru a avea un control asupra acestei situații este testarea în masă și identificarea focarelor de infecție.

“Aş vrea să abordez un subiect pe care l-am discutat în cadrul Comitetului Politic Naţional, şi anume această situaţie singulară la nivel european şi aberantă, spun eu cu privire la închiderea şcolilor. În Capitală s-a luat măsura închiderii unităţilor de învăţământ, o măsură injustă pentru profesori si elevi.

În Europa, doar România şi Lituania ţin şcolile închise. Nu există nicio justificare şi cerem noului prefect al Capitalei să redeschisă şcolile din Capitală.

Am şi eu copii, sunt părinte, vorbesc în fiecare zi cu zeci, poate sute de mame, de familii. Toată lumea e îngrijorată. Nu se poate compara învăţământul tradițional, în clasă cu cel online.

Copiii nu mai socializează, nu se mai regăsesc, nu îşi mai văd profesorii. (…) Sunt, de asemenea, multe familii în care copiii sunt supravegheaţi de bunici, iar aceştia nu sunt familiarizaţi cu metodologia online.

În plus, costurile pentru părinții care rămân acasă cu copiii lor sunt foarte mari (…) Este o aberație să închizi toate unitățile de învățământ doar pentru câteva cazuri. Realitatea o putem afla doar prin testarea masivă”, a spus Gabriela Firea, potrivit hotnews.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI