Nicu Alifantis, în doliu. Artistul a făcut anunțul trist. Lumea folk-ului românesc, mai săracă

Nicu Alifantis, în doliu. Artistul a făcut anunțul trist. Lumea folk-ului românesc, mai săracă

Doliu în lumea muzicală. Horia Stoicanu, unul dintre pionierii muzicii folk, a murit pe data de 25 martie, la vârsta de 71 de ani. Artistul a fost răpus de o boală nemiloasă.

Nicu Alifantis a fost cel care a făcut anunțul trist

Vestea care a întristat milioane de români a fost făcută de îndrăgitul cântăreț de muzică folk, Nicu Alifantis. Acesta a publicat o postare extrem de emoționantă prin care își lua rămas bun de la tot ce a însemnat pentru muzica românească, cântârețul și omul deosebit, Horia Stoicanu: „Ne-a părăsit Horia Stoicanu, omul din umbră al folk-ului românesc! Drum lin, Horia, Dumnezeu să te aibă-n paza Sa!”.

Horia Stoicanu a anunțat la inceputul acestui an că a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, astfel că toți prietenii și apropiații săi au lansat un apel umanitar, pentru a strânge banii necesari tratamentului. Nu de mult timp, colegii de breaslă ai lui Horia au susţinut concertul caritabil „Toţi pentru Horia“, sperând ca o minune se va înfăptui în viața bunului lor prieten. Din păcate, trupul artistului nu a mai rezistat în lupta cu această boală nemiloasă, iar pe data de 26 martie a fost înmormântat la Cimitirul Ghencea din Capitală.

Horia Stoicanu a fost un compozitor de succes, solist vocal, traducător, publicist și instrumentist, susținând numeroase concerte în Club A, Club Z, Cenaclul „Amfiteatru”, Cenaclul „Flacăra”, Cenaclul „Columna”, Serile Costinești, Tabăra de Muzică Folk de la Calafat sau Festivalul „Poarta Sărutului” Tg. Jiu.

El a compus, de asemenea, piese intrate în fonoteca de aur a folkului românesc, precum „Sala paşilor pierduţi“, „La răsărit“, „Urmărit“. Primul şi singurul său album s-a intitulat „Cireşe amare“ și a apărut în 2011.

În palmaresul său muzical se regăsește muzica şi texte pentru albumele „Cântece de bivuac“ şi „Încă 2000 de ani“ ale trupei Pasărea Colibri, printre care melodiile „Pe Corso“, „Dragostea e o salată“, „38“, respectiv „Cardio“, „Închis în paradis“, „La Primărie“. Alături de Mircea Vintilă a lansat albumele „Madama de Pică“ (2000) şi „Toţi într-o barcă“ (2003).

Imagini video cu Horia Stoicanu în cadrul unui concert

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI