Delirul fantastic al ministrului Cercetării: extratereștrii au creat omul

Delirul fantastic al ministrului Cercetării: extratereștrii au creat omul

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat decretul de numire pentru Nicolae Hurduc. Astfel, a devenit noul ministru al Cercetării.

Guvernul și-a căutat un nou ministru la Cercetare și l-a găsit pe Nicolae Hurduc, din Iași. Dincolo de orice competență, Hurduc s-a remarcat prin credințele sale: evoluția nu exista, extratereștrii da.

Profesorul universitar Nicolae Hurduc a fost propunerea pentru Ministerul Cercetării și Inovării. Pe 26 octombrie, Iohannis a semnat decretul de numire. Ai spune că are nevoie de ceva competențe, dar nu e cazul. Un interviu dat în Iași arată cam ce crede el despre lume.

„Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor”, a declarat Hurduc într-un interviu pentru Ziarul de Iași citat de HotNews.

„Există evoluţie, desigur, există capacitate de adaptare, dar eu nu cred că omul a apărut prin modificarea anumitor specii”, a mai spus Nicolae Hurduc.

„Eu nu văd un conflict între religie şi ştiinţă. Pentru că, de fapt, religia reprezintă un ansamblu de reguli, de comportamente până la urma urmelor, care sunt prezente în toate religiile în forme uşor diferite, dar esenţa lor nu diferă foarte mult, iar dacă respectăm acest set de reguli nu avem nimic de pierdut. Eu nu văd un conflict real”, a afirmat Hurduc.

„Întotdeauna va rămâne o zonă de mister, iar omul trebuie să fie capabil să vadă limitele sale. Trebuie să înţelegem faptul că nu vom putea pricepe anumite lucruri pentru care nu suntem programaţi, întorcându-ne la programare”, a spus Hurduc în interviul acordat în septembrie.

Dată fiind puterea lui în credința proprie, nu se lasă dat la o parte de critici.

„Văd că am reușit să stârnesc un adevărat uragan, prin articolele apărute în Ziarul de Iași. Am anticipat multe dintre injuriile care mi-au fost aduse la cunoștință cu forța. In marea lor majoritate nu merită nici un răspuns. Mulți susțin ideea de progres, fără a băga de seamă că se învârt în cerc de zeci de ani buni. Domnilor colegi, Teoria evoluționistă nu poate fi nemuritoare ! Evident că va veni un moment (a și venit de fapt) în care va fi înlocuită de altceva, pentru că în principiu, cunoașterea câștigă teren. Nici o teorie, oricât ar fi de bună, nu poate fi nemuritoare … Discutăm acum de spații paralele, de brane, de strune, de lucruri absolut necunoscute acum 100 de ani. Sigur că le putem lua în râs, dar viitorul vine peste noi, indiferent dacă suntem de acord sau nu”, a scris el pe Facebook pe 15 septembrie.

Sursa: HotNews